Vahid hoca ve başkan milli arada sadece teknik-taktik üzerinde durmadı. Özellikle Vahid hocanın futbolcularına adeta terapi uyguladığı öğrenildi. O diyaloglar da hayli ilginç. Bazı futbolcularının yaptığı ‘ihanet’ açıklamalarına çok kırıldığını biliyordu. Tam olarak düzeltme olmasa da oradaki ayrıntıları paylaştı hoca ve “Ben bu halkı tanıyorum, Trabzonlular için futbolun ve Trabzonspor’un ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. O nedenle sahada savaşmayan,  sahada terini akıtmayan ve forması için üzülmeyenlere tahammülüm yok. Ben buraya yıllardır konuşulan, düşünülen bir proje için geldim. Hepiniz kariyerli oyuncularsınız ama böyle devam ederse kariyerinizi tüketeceksiniz” sözleriyle futbolcularını ateşledi.

‘Sizin terinizi çaldırmam’

Uzun bir süredir zamanının çoğunu Trabzon’da geçiren başkanın futbolculara mesajı vardı. Lokeren ve Gaziantep maçlarının kulüp için çıkış noktası olacağını vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Şimdi şehir size sıkıcı ve baskıcı görünebilir. Mutsuz insanlar görebilirsiniz etrafta. Bir de kazanın ve ondan sonra sokağa çıkın. O zaman bu halk için Trabzonspor’un ne demek olduğunu anlayacaksınız. Biz sizler için elimizden gelen en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz. Hocanıza, işinize ve bu halka saygı duyun gerisini bana bırakın. Sizin alın terinizi çaldırmam” ifadeleriyle futbolculara moral veriyor.

İstanbul’a gitmedi

İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz perşembe gününden beri tesislerde kamp kurdu. Kulüp profesyonelleriyle birlikte, takım içindeki bütün sorunları gidermek için yoğun mesai harcayan başkan, İstanbul’daki çalışma ofisine dönmedi. Hacıosmanoğlu, Lokeren ile oynanacak olan Avrupa Ligi karşılaşmasında da takımını yalnız bırakmayacak.

Serhat Demirtaş/Fanatik