61SAAT ÖZEL HABER

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinin ardından o gece, İstanbul’a giderken yaptığı açıklamaları ile genel kurulu gidileceğini duyurdu. Ancak, İstanbul’a gittikten sonra bu kararından vazgeçti.

Neden?

61saat.com hem Hacıosmanoğlu’na yakın kaynaklardan hem de o gece yaşananlardan edindiği bilgileri kendi yöntemi ile çapraz sorgularla gerçeğin perde arkasına ulaştı.
Hem TFF seçimlerini hem de Trabzon’a olan yakın ilgisi neden ile Trabzonspor’u da takip eden Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, Hacıosmanoğlu’nu telefonla arayarak, genel kurula gitmemesini istedi.

Hatta, Hacıosmanoğlu’na İstanbul’a gelip, Atatürk Havalimanında görüşme randevusu verdi.

61saat.com bu gelişmeyi araştırdı

Atatürk Havaalanında yüz yüze sadece selamlaşma görüşmesi oldu.

Hacıosmanoğlu Havaalanına gitti ama Erdoğan’ın bazı görüşmeleri uzayınca, yüz yüze görüşme olmadı. Bunun üzerine makam aracına  binen Cumhurbaşkanı bu kez aynı gün ikinci kez Hacıosmanoğlu’nu telefonla arayarak göreve devam etmesini, normal zamanda genel kurul yapmasını istedi.

61saat.com’un edindiği bilgilere göre Erdoğan, Hacıosmanoğlu’na kendinden örnekler vererek “Bize de neler yapıyorlar. Bizimde demokrası mücadelemizi sekteye uğratmak için ne oyunlar oynanıyor, bırakıp gidiyor muyuz? Mücadele ediyoruz, sen de et” dedi.
Erdoğan’ın bu sözleri üzerine, Hacıosmanoğlu, göreve devam kararı aldı. Başkan Hacıosmanoğlu, Erdoğan’la bu konuşmasını yönetimdeki arkadaşlarına aktararak, Aralık ayına kadar görevde kalma kararını sözlü olarak tebliğ etti.