“Camiada bana kızıp takımına, rengine ihanet edenler, mağlubiyete sevinenler var. Trabzonspor sevdalıları bunun hesabını sandıkta soracaktır.” 
“Kulübü batırsam kaçardım. Bırakıp gitmek kolaydı ama ben yaptığımız hatalardan da ders alarak, daha da güçlenerek daha iyisi için buradayım.”

“50 milyon TL’yi kulübün hesabına yatıranı desteklemeye hazırım. Bunlar hayal satmak... 2008’de tek imzayla kongre erteletenler şimdi bize ‘hukuksuz’ diyor”

Trabzonspor Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fanatik Gazetesini ziyaret etti. Burada ilginç açıklamalara imza attı. 

'Kulübü batıranın kaçması gerekir'

“Kulübü batırdığı iddia edilen bir kişi olarak benim aslında aday olmam değil, kaçmam lazım. Bırakmak için elime defalarca fırsat da geçti. Giderdim ve kimse de birşey diyemezdi. Ancak madem batırdık (!) bırakın düzeltelim. Yok batmadıysa ki, bu kadar ilgi onu gösteriyor bırakın işimizi daha iyi yerlere taşıyalım.”

'Bana kızıyorlar Trabzonspor'a ihanet ediyorlar' 

“Kulübün son yıllarda delege sayısının, üye sayısının artması iyi bir gelişme. Çünkü koskoca Trabzonspor kentteki birkaç kişiye bakıyordu. Şimdiyse kongre kazanmak isteyenler gerçekten halka, geniş kitlelere hitap etmeli. Dönemim içinde bana bu anlamda da kızanlar var, çünkü eskisi gibi biat odakları yok artık. Birçoğunu deşifre ettik, birçoğunu da kulüpten uzaklaştırdık. Çünkü o insanlar Trabzonspor’u geliştirmek değil, sadece bizim olsun mantığı ile yönetmeye çalıştılar. Şimdi bana kızanlar çok biliyorum ama yaptıkları Trabzonspor’a ihanet noktasına geliyor. Dışarıdaki düşmanlarımız kadar içimizdekilerden de darbe yiyoruz. Son dönemlerde birçok sponsorluk ve forma reklamı vs işimiz vardı, görüşmelerimiz oldu, olacaktı. Ancak karşımızdaki insanlar doğal olarak sürekli bir kayyum, sürekli bir mahkeme işinden tedirgin. Dedik bırakın şu kongreyi zamanında yapalım ama yok! Onların olmayan her şeye düşmanlık bu yapılan.”

'Meseleyi Hacıosmanoğlu meselesi yaptılar'

“Ben bu kulübün başkanı değilken de yukarıda Allah var bir kere bile kötü sonuca sevinmedim. Başkan değilken bile bunun şahitleri vardır, maçlara gittim, takıma, o dönemin çalışanlarına destek verdim. Şimdi geldiğimiz noktada ise herkes İbrahim Hacıosmanoğlu düşmanlığı üzerinden Trabzonspor’a yazık ediyor. Yönetmeye talip olanlara, onlara destek verenlere sesleniyorum; ya bırakın takım zirvede olsun, yürüyen işleri olsun, böyle bir takım devralın. Bundan zarar değil, size kar olur. Ama yok, biliyorum ki, Hacıosmanoğlu gitsin de Trabzonspor kaybetsin. Trabzonspor yenildi diye sevinenler var.”

'TFF'yi adaletli olsun diye destekledik kayrılmak için değil'

“O kadar çok masa haksızlığına uğradık ki, insani hata olarak görmemiz artık olacak iş değil. Bu süreçte bizi, ‘Bir de TFF’yi desteklediniz’ diye eleştirdiler. Biz son seçimde artık kavga bitsin, işler yoluna girsin diye bir sürece girdik. Yoksa TFF’yi destekleyelim de kayrılalım diye değil.”

'50 milyon TL bile yeterli'

“Ortada astronomik laflar geziyor, adayların topladığı, topladığını iddia ettiği rakamlarla ilgili. Ben de diyorum ki, varsa öyle bir rakam ben o adayı destekleyeyim... Sadece başkan olduğunda kullanılmak üzere 50 milyon TL’yi bankaya koysunlar bakalım. Kimse kimseyi kandırmasın. Kimsenin ne böyle bir parası var ne de böyle bir parayı kulübe bırakması söz konusu.”

'Evet önemli hatalar yaptım ama bir daha izin vermeyeceğim'

“İnsanlara beni hatalarını bile savunan, hata yaptığını kabul etmeyen biri gibi göstermeye çalıştılar. Oysa bakın araştırın konuşmalarımızı kaç kez şimdi olsa yaptıklarımın yarısını yapmazdım, diye açıklama yapmışım. Ancak işlerine gelmiyor bunu böyle görmek. Hoca konularında da, transferde de, yönetici tercihlerinde hatalar yaptım. İnsanlara güveniyor yola çıkıyorsunuz, sorumluluk veriyorsunuz. Ben her işten anlarım, her işi tek başıma yaparım diye düşünmedim. Evet, çok insanla çalıştık ama sıkıntılar olduğu noktada mecburi yol ayrımları yaşadık. Hatalarımızda ısrar etmedik. Fakat bir tercih yaparken hep en iyisini seçmeye çalıştım, yaptığımız işlere ‘kalite-kariyer’ noktasında kimse bir şey diyemez. Daha da deneyimliyim artık. O hataların hiçbirine izin vermeyeceğim.”

'Derdim Fenerbahçe ile değil yönetenleriyle...'

“Şike sürecine, 2010-2011’e dair mücadeleyi namus mücadelem gördüm. Çok emek harcadım, hâlâ da harcıyoruz. Burada Fenerbahçe ile olan durumu da Fenerbahçe ile kavga olarak lanse ettiler. Benim kavgam Fenerbahçe ile değil, Fenerbahçe’yi böyle yönetip ülke futbolunu yıllardır bu hale getirenlerle. Onlar için de söylediğim hiçbir sözden pişman değilim, geri adım da atmam. Trabzonspor sevdalıları bizim bu kulüp için, mücadelemiz için neleri göze aldığımızı herkesten iyi biliyor. Ayrıca çok samimi şekilde söylüyorum ki, sadece Trabzonspor sevdalıları değil, Türk futbolunun doğru, dürüst ve ahlaklı paydaşları da bizim söylemimizin arkasında. O yüzden gönlüm rahat. Herkes keşke bizler kadar samimi olsa.”

'Tek dilekçeyle kongre ertelenirken neredeydiniz?'

“Yeni liste tartışmasını bilerek yaratıyorlar. Ortada illegal bir durum yok. Hukukçulardan görüş aldık, elimizde bin küsür kişinin oy kullanma talebi var. 2008’de tek bir üyenin başvurusuyla kongre ertelendiğinde bu insanlar neredeydi onu sormak isterim.”

'Hoca şimdinin gündemi değil'

“Fenerbahçe maçına Sadi hocayla hazırlanıyoruz. Hocamız camiaya yıllarını vermiş huyunu-suyunu bilen, niyetiyle bilgisiyle güvendiğimiz bir isim. Teknik direktör konusunu seçime alet etmek isimler üzerinden konuşmak doğru değil. Elbette göreve devam ettiğimizde oturup bu durumu tekrar değerlendireceğiz.”

'Galatasaray maçı dönüm noktası oldu'

“Galatatasaray maçı sadece sportif açıdan değil, genel olarak da bir dönüm noktası oldu. O gün Avni Aker’de eski dönemlerin havası vardı. Şehir havaya girmişti. Oyun olarak da beklenen futbolu koyduk ortaya. Fakat olmadı. O maçı kazansak bambaşka bir hava yakalayacaktık. O maçın hayal kırıklığı sonrasındaki maçlara da hakem hataları kadar olmasa da yansıdı!”

'Bu takım en iyisiyle kafa kafaya yarışır'

“Trabzonspor takımına bir bakın... Kurduğumuz kadroya, dönemimizde alınan oyunculara. Kim bu futbolcuların kalitesine laf söyleyebilir. Yakın geçmişte böyle bir kadro kuracağımızı söylesek bize kimse inanmazdı. Trabzon’a gelmez denilen yıldızları aldık. İnanılmaz emekler harcadık. Normal şartlar altında bu kadro ligde kim favori diyorsanız hepsiyle kafa kafaya yarışır. Üst üste yaşadığımız malum sebeplerden ötürü kadromuz kalitesinin puan olarak uzağında. Geliştirerek yolumuza devam edeceğiz.

Fanatik