Trabzonspor, başkan Hacıosmanoğlu döneminde 8'i bu sezon olmak üzere toplam 39 oyuncu alarak rekor kırdı

Göreve geldiği günden beri yaptığı transferlerle dikkat çeken Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 827 günlük görev süresi boyunca 5'i kiralık olmak üzere 39 transfere imza attı. 26 Mayıs 2013 tarihinde göreve gelen bordo-mavililerin başkanı ilk transferlerini Florent Malouda, Bosingwa, Aykut Demir, Özer Hurmacı ve Alexandru Bourceanu olmak üzere 5 oyuncuyla yaptı. 

2014-15'TE 26 OYUNCU 
Fırtına en çok transfer hareketliliğini ise geçtiğimiz sezon yaşadı. Bordomavili yönetim; Belkalem, Oscar Cardozo, Medjani, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Constant, Sefa Yılmaz, Salih Dursun, Ferhat Yazgan, Kurtuluş Yurt, Turgut Doğan Şahin, Gökhan Karadeniz, Anıl Taşdemir, Serhat Çakmak, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare, Papadopulos gibi isimleri alırken; devre arasında da Hakan Arıkan, Uğur Demirok, Erkan Zengin ve Aytaç Kara'yı transfer etti. Karadeni z ekibi bu sezon da önemli isimleri kadrosuna kattı. Türkiye'de yabancı oyuncu sınırlamasının arttırılmasıyla yabancı transferlerine ağırlık veren Karadeniz ekibi, 2 tane yerli oyuncuyu bünyesine kattı. Bordo-mavililer Okay ve Alper isimleri dışında MBia, N'Doye, Esteban, Cavanda, Marko Marin ve Douglas Franco'yu kadrosuna kattı. Hac ıosmano ğlu, görevde bulunduğu süre boyunca transfere 50 milyon euro'luk bir harcama yaparken, oyuncuların yıllık alacağı garanti ücretler ise 25 milyon euro'yu buluyor. Bordo-mavili takım gönderilen oyunculardan ise 18 milyon euro'luk gelir elde etti. 

15 YABANCI FUTBOLCU ALDI 
Başkan Hacıosmanoğlu, Douglas ile toplam 16. yabancı oyuncu transferini yaptı. Hacıosmanoğlu göreve geldiği ilk dönemde 2013-2014 sezonunda Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Rumen Bourceanu'yu transfer ederken, geçen sezon Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulos ve Waris transferlerini gerçekleştirdi. Hacıosmanoğlu, bu sezon ise MBia, N'Doye, Esteban, Cavanda, Marin ve Douglas Franco'yu bordo-mavili takımın kadrosuna dahil etti. 

Kaynak: Yunus Emre Sel