Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendilerine vermiş olduğu sözleri tutmadığını söyledi. İstanbul’da görüştükleri Hacıosmanoğlu’nun kendilerine Amatör Futbolcular Federasyonuna destek olacağının sözünü verdiğini belirten Kunt, “Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulunda imza toplayarak Futbol Federasyonuna üyelik başvurusu konusunda bize yardımcı olacağının sözünü vermişti. Ancak başkan Hacıosmanoğlu sözünde durmayarak genel kurul salonunda bizleri yalnız bıraktı” dedi.
Kunt, “Kendisiyle yaptığı görüşmede ‘Hacıosmanoğlu sözü benim için bir senettir’ karşılığını vermiştim. Ama maalesef vermiş olduğu bir sözün değeri yokmuş. Trabzon şehri bize destek olmadılar için çok değer ve irtifa kaybetmiştir. Türk futbolu İstanbul şehrine teslim edilmiştir. Mehmet Baykan ve ekibi genel kurula damga vurmuştur. Gerisi hikâyedir. Bizleri yalnız bıraktıkları gibi Haluk Ulusoy başkanı da yalnız bıraktılar” diye konuştu.
 
“Trabzonspor Divan Genel Kurulundaki yaptığım konuşmada İstanbul’un gücünü ifade etmiştim” diyen Kunt, sözlerini şöyle noktaladı: “ASKF Konfederasyonunu 10 üyesi ile Yıldırım Demirören’in arkasında durmuştur. Buradan ders çıkarmak lazım. Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem, Genel Kurulda delege olamadı. Bu işler boş konuşmalarla olmuyor. Ama bu dava burada bitmeyecektir. Sözlerinde durmayanları da vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.”