1996 Yılında, Kuzey Irak’ta, mayına basma sonucu Gazi olan Trabzon Çarşıbaşılı Erdoğan Akgül (40) kendisine yardım edeceğini söyleyen ancak bu vaadini gerçekleştirmeyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile aralarında geçenleri anlattı. Akgül, Kocaeli – Gölcük’te yaşıyor. Ve işi, askeriyede çaycılık yapmak.

-“KULLANDIĞIM PROTEZ BANA ACI VERİYORDU”

1996 Yılında, Kuzey Irak’ta bir operasyon esnasında mayına basan ve sol diz altını kaybeden Erdoğan Akgül uzunca bir süre devletin kendisine verdiği protezi kullandı. Ancak bu protezin kendisine acı verdiğini belirten Trabzonsporlu Akgül, şunları ifade etti: “Devletin verdiği protez, bana çok acı veriyordu. Acısından evden dışarı çıkamıyordum. Yeni bir protez çıktığını öğrendim. Talep ettim. 60 Bin TL’lik değeri var. Devlet bunun 22 Bin TL’sini karşıladı. Kalan 38 Bin TL’yi ise benim ödemem gerekiyor. Ancak buna imkânım yok. Askeriyede çaycılık yapıyorum. Bu parayı ben nasıl ödeyeyim?”

-“HACIOSMANOĞLU TRABZONSPORLU GAZİ AKGÜL’E: ‘BEN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM’ DEDİ”

Çevresinde Trabzonsporluluğu ile bilinen Gazi Erdoğan Akgül’ün yaşadığı bu durum medyaya yansıyınca bir Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı kendisini arayarak; “Sizi Trabzon’a bekliyoruz. Hacıosmanoğlu ile tesislerde bir araya geleceksiniz” ifadelerini kullandı. Akabinde otobüs biletini alan ve Trabzon’a giden Erdoğan Akgül, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldi. Hacıosmanoğlu’nun Erdoğan Akgül’e, “Sana nasıl yardımcı olabiliriz” demesi üzerine durumunu anlatan Akgül, o görüşmeyi şöyle aktardı: “Ben odaya girdim. İbrahim Başkan ile konuştum. Bana, ‘Sana nasıl yardımcı olabiliriz’ diye sordu. Anlattım durumu. Önceki protez bana acı veriyordu. Başka bir tane aldım. Devlet 22 Bin TL’sini karşıladı. 38 Bin TL kaldı geriye. Ödeyemiyorum. İmkanım da yok. Her şeyimi kaybettim.” Gazi Akgül’ün bu sözleri üzerine, “Ben ne gerekiyorsa yapacağım. Borcunu ben ödeyeceğim. Bana telefon numaranı ve tüm bilgilerini bırak” ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, daha sonra Akgül ile vedalaştı ve Gazi Erdoğan Akgül Kocaeli’ne döndü.

-“BANA HALLEDECEĞİM DEDİ AMA NE ZAMAN ARADIYSAM; YOĞUNUM, DÜĞÜN VAR GİBİ CEVAPLAR ALDIM”

Hacıosmanoğlu’nun isteği üzerine tüm bilgileri Hacıosmanoğlu’na teslim eden ve beklemeye koyulan Gazi Erdoğan Akgül tam 4 ay beklediğini ve kimsenin kendisini aramadığını belirtti. Daha fazla beklemeye dayanamayan Gazi Erdoğan Akgül Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu aradı. Ve kendisini tanıtarak, ricasının akıbetini sordu. Hacıosmanoğlu her defasında Gazi Akgül’e; “İlgileneceğim, sen bana hesap numaranı gönder, ben halledeceğim, ödeyeceğim, yoğunum, işler yoğun, cenaze var, müsait değilim, düğün var” gibi cevaplar verdi. En son geçtiğimiz hafta Trabzonspor – Beşiktaş maçında Hacıosmanoğlu’nu televizyondan tribünde göremeyince aradığını söyleyen Gazi Erdoğan Akgül, Hacıosmanoğlu’na; “Başkanım tribünde göremedim sizi. Cezalı mısınız? Sağlığınız nasıl” diye sordu. Hacıosmanoğlu’ndan “İyiyim. Sorun yok” cevabını alan Gazi Akgül, “Başkanım pazartesi daha rahat görüşürüz” dedi. Hacıosmanoğlu ise kendisine, “Tamam Gazi. Pazartesi görüşürüz” cevabını verdi ve Akgül telefonu kapadı.

-“BAŞKAN HACIOSMANOĞLU, GAZİYİ ÖNCE AZARLADI SONRA TELEFONU SURATINA KAPATTI”

Pazartesi günü Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu aradığını belirten Gazi Erdoğan Akgül, “Pazartesi aradım ulaşamadım. -Bu arada, benden iki defa hesap numaramı istedi.- Salı günü aradım yine ulaşamadım. Çarşamba günü mesaj yazdım: Başkanım bu size yakışmıyor, şeklinde… Başkan bey iki gün sonra beni aradı. Bana; ‘Nedir senin bu şeyin ya!.. Borçlu kişi bile alacaklısına böyle mesaj yazmaz’ dedi. Ben de ona; efendim kusura bakmayın, özür dilerim ama ben ne yazdım, diye sordum. Ve devam ettim. Dedim ki: Başkanım ben bunalmışım, ben sizin yanınıza geldiğimde evlenen ve utandığım için düğününe gidemediğim arkadaşımın şimdi çocuğu oldu. Başkan da bana, azarlayarak ve aşağılayıcı bir şekilde, ‘Kapat telefonu. Kapat, kapat, kapat…’ dedi. Kapatmadan da dedim ki başkana; başkanım beni neden bir çocuk gibi oyaladınız, ninni söylediniz… Bu sözümün üzerine yine bana, ‘Kapat telefonu’ dedi ve suratıma telefonu kapattı.

-“EŞİM BENİ TERKETTİ”

Bacağımın olmaması özel hayatımda da sorun yaşamama neden oldu diyen Gazi Erdoğan Akgül, “Eşim, Hacıosmanoğlu’nun bize yardım edeceğini duyduğunda çoğu şeyi düzeltmiştik. Bekliyorduk umutla. Eşim bunu bekledi. Sabretti. Ancak sonuç alamayınca, 3 gün önce eşim çocukları alıp memlekete gitti” dedi.

-GAZİNİN MASRAFINI TRABZONSPORLU ESKİ ASBAŞKAN KARŞILIYOR

Hacıosmanoğlu’nun karşılayacağım dediği halde karşılamadığı 38 Bin TL’lik protez masrafını, isminin açıklanmasını istemeyen ve yakın dönemde Trabzonspor Yönetiminde üst düzey yöneticilik yapmış bir isim karşılayacak. Bu kişinin ismini açıklamak istemeyen (kişinin kendi talebi üzerine) ancak yakın dönemde Trabzonspor’da üst düzey yöneticilik yapan biri olduğunu belirten Gazi Akgül; “Allah ondan razı olsun. Benim durumumu benim halimde olanlar bilir, anlar. İnanıyorum ki bu kişi verdiği sözü tutacak” dedi.

-İŞTE GAZİ AKGÜL İLE HACIOSMANOĞLU ARASINDA GEÇEN BİR MESAJLAŞMA: “KİBRİT KUTUSU KADAR MERHAMET İSTEDİM”

Gazi Akgül: Bu mu verdiğiniz söz? (İbrahim Hacıosmanoğlu’na ithafen)

İbrahim Hacıosmanoğlu: Kardeşim sorunlarla uğraşıyorum unutmadım seni merak etme

Gazi Akgül: Başkanım Allah yardımcın olsun ama bu sorunlar bitmeyecek. Sizin için ben bir hiçim benim halimi siz anlayamazsınız. Ne zaman ayağın olmaz o zaman bana hak verirsin sizden çok bir şey istemedim. Kibrit kutusu kadar bir merhamet istedim.  Ama siz beni herkes ile bir tuttunuz. Perşembe günü o stadda olmayı çok istiyorum.

KAYNAK: SON DAKİKA GAZETESİ