Trazonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun iki yıla kadar hapsi ve seçme seçilme hakkından men edilmesi istenildi. 

Hacıosmanoğlu'nun 9 Haziran 2014 tarihinde bir gazeteye verdiği röportajda "Özkan Sümer'e her ne kadar kızsam da doğru söylediği sözler var. Sümer'in Faruk Nafiz Özak ile ilgili söylediği 'Seccadeli sahtekar" kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor" şeklinde ki sözleri sarf etmişti.

ÖZAK SUÇ DUYURUSU YAPMIŞTI
Başkan Hacıosmanoğlu'nun bu sözlerinin ardından harekete geçen AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak avukatı Salih Cora aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Selma Polat önce tanık gazetecinin ifadesini aldı. Yaptığı inceleme sonucunda hakaret suçunun oluştuğunu tespit eden Savcı Polat, hazırladığı iddianemeyi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

YAZIYI GENİŞ KİTLELER OKUDU
Gazetede yer alan haberin geniş kitliler tarafından okunduğunu ve suçun oluştuğu belirtilen iddianamede Başkan Hacıosmanoğlu'nun TCK 125/2 maddesine göre 2 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor. Ayrıca Hacıosmaonğlu'nun Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak yargılama sonucunda ceza alması durumunda TCK'nın 53'üncü maddesine göre seçme ve seçilme hakkından da yoksul bırakılması talep edildi.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ - ENİS YILDIRIM