61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor yönetimi Aksaray ziyareti ile ilgili ve gündeme gelen belgeye yönelik bilgilendirmelerde bulundu. 

Kendilerine o dönemde ‘Aksaray’a gidecek misiniz’ sorusu yöneltildiğini ve yönetim olarak da kendilerinin ‘Hayır gitmeyeceğiz’ cevabını verdiklerini belirten Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu şu açıklamalara yer verdi;

"Bu çok mu önemli bir konu, Trabzonspor’u bununla mı yıpratacaklar. Kendi şehirlerinin, kendi kulüplerine yalancı suçlaması yaparak mı bu şehirde başarı sağlayacaklar, yazık Trabzonspor’a zarar vermek için birilerin ellerinden gelen tüm argümanları bu şehrin aleyhine neden kullanıyor. Biz gitmeyeceğiz dedik gitmedik. Ama isterseniz konuyu biraz açayım. 

Bizim Anıtkabir ziyaretimizin gündeme geldiği dönemde Ankara’ya gidiyorsunuz Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etmeyecek misiniz? Şeklinde söylemler oldu. 

Zaten Ankara’ya gittiğimiz gün Cumhurbaşkanı Çanakkale’deki programlardaydı ve Anıtkabir ziyaretinin olduğu gün yani randevu isteğimiz günde Ankara’da 3 tane devlet başkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi vardı. Yani görüşme gerçekleşmesi mümkün değildi. Fakat şunu bilmiyorlar. 

Ankara’ya Anıtkabir’e ziyarette bulunan her takım da Cumhurbaşkanlığına  nezaketen de olsa öyle bir randevu talebinde bulunur. 

Ama sözü edilen talepte de görüleceği üzere 15.00’da Anıtkabir ziyareti var iken 16.00’da Cumhurbaşkanlığı’na ziyaret mümkün değildir. 

Bizde bu manada basının sorularına cevap vermiştik.  ‘Cumhurbaşkanını ziyaret edecek misiniz’ diyenlere hayır etmeyeceğiz demiştik. 

Yani ben kalkıp ‘şu programı var ama nezaketen biz randevu istedik ama Cumhurbaşkanı müsait değil, bize randevu veremez’ şeklinde açıklama yapmak zorunda mıyız. Böyle küçük meselelerle Trabzonspor’u yıpratmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Herkesin bir hesabı var, kiminin başkanlık, kiminin başka bir koltuk. Ama Allah’ın da bir hesabı var. Bu şehrin emeğini, bu şehrin alın terini bu şehrin takımını koltuk sevdalılarına yedirmez"