61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde, federasyon seçimlerinin ardından yapılan eleştirilere cevap verdi. Özellikle Yıldırım Demirören'in desteklemesi sonrasında çokça eleştiri alan Hacıosmanoğlu, istifalarla ilgili hiç bir açıklama yapmazken Haluk Ulusoy'u neden desteklemediğini söyledi. Trabzonlu olan Ulusoy'u kendisine son 10 gün kala desteklediğini ancak kendisi hakkında imza toplayan grupta olduğu için bu desteğini çektiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, bu noktada Sivasspor maçını hatırlattı. 

Ulusoy, döneminde oynana Sivas maçında Trabzonspor galipken, maçın bitimine saniyeler kala sahaya atlayan bir kişi nedeniyle maç tatil edilmiş ve sonrasında Ulusoy Federasyonu tarafından Trabzonspor 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti. Bu durumu hatırlatan Hacıosmanoğlu, son olarak Demirören, federasyonuna 2 isim koyulmasının nedenini de Federasyon ve kurullarında her hangi bir haksızlılığın yaşanmaması için olduğunu söyledi.

Ancak bu noktada Hacıosmanoğlu'nu ofsayta düşüren bir soru geldi. Yenişafak Yazarı Ali Kemal Yazıcı, Trabzonspor'u Sivasspor karşısında 3-0 hükmen mağlup ilan eden Ulusoy, Federasyonunda o dönem İbrahim Usta'nın da yönetici olduğunu hatırlatarak  "O dönem Trabzonspor'un hakkını koruyamayan şimdi nasıl koruyacak?" şeklinde bir soru sordu.

Bu soruya Hacıosmanoğlu, " O gün ki verdiği mücadeleyi bende biliyorum. Ama orada kendini Trabzonlu diyen bir Trabzonlunun ayak oyunlarına bu sonuç alındı. Yönetim Kurulu 3-0 hükmen olduğuna karar verdi ama tahkim bozdu. Yönetim Kurullarının hiçbir yetkisi yoktu, başkanın vardı" dedi.