61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde karşı karşıya geldiği ve 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından bugün Trabzon'a döndü. Rövanş maçını 6 Ağustos'ta yapacak olan Trabzonspor, bugün yurda döndü. Yurda döndükten sonra Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bugün açıklama yaptı.
Hacıosmanoğlu şunları söyledi:

"Kulübün başkanı olarak bunları tasvip etmek söz konusu değil. Elbette biz de rahatsızız. Biz Trabzonspor taraftarıydık, başkanı olduk hizmet etmek için. Ama bir gerçek var ki tek değer var o da Trabzonspor. Trabzonspor'un arması. Elbette değerler var gelip gidiyor. Bu kulüpten çok başkanlar geldi gitti, çok önemli oyuncular geldi gitti. Bu kulüpte tarih yazan oyuncular var ve bunları jübilesi yapılmayanlar var. Bu kulüpte Hami'nin hala jübilesi yapılmadı. Biz de hizmet etmeye çalışıyoruz. Elbette bunu yaparken gayret göstererek yapmaya çalışıyoruz. Seçildiğimiz zor şartlarda o günlerde bir ay veya 2 ay duracağımızı söylüyorlardı.

HİÇ BİR GİRDİSİ OLMAYAN BİTMİŞ KULÜPTÜ
Çünkü her alanda ekonomik olarak hiç bir girdisi olmayan, bitmiş bir kulüptü. Bizim kaynak bulup da bu kulübü ileri taşıyacağımızı ve kalıcı olacağımızı bize karşı olanlar tahmin etmedi. Hayal kırıklığına uğradı. Dışarıda hainlerle mücadele ediyorum, ama içerde de her dönem hainler oldu onlarla mücadele ediliyorum. Bu kadar uzun süre nasıl kaldık diye hayret ediyorlar. Neler yapabiliriz, Trabzonspor'un zayıf noktası nereden var diye yönetimi yok edebilirizin hesabını yapıyorlar. Bunlar Trabzonspor'a zarar veriyorlar.

Dönemler sancılı olur. Biz Trabzonspor'un devrime ihtiyacını olduğunu söyledim senelerce. Başkanı oldum. Trabzonspor'u şahsi menfaatleri için kullanan onların yönettiği bir zümreyi bu kulüpten uzaklaştırdık.

İçerde ki hainler kendilerini bilirler. Biz sezon sonu satacak oyuncularımız var ve yüksek meblağda oyuncular geliyor. Burada haber yapıyorlar yabancı futbolcuların paralarını ödeyemiyor serbest kalacak diye.

BUNUN ARKASINDA SEBEPLER VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Her yaşanan olayın arkasında bir sebepler vardır diye düşünmeye başlıyorum. Biz bu sene hem sportif alandan, hem de kulübün sorunları ile uğraşmak zor. Baştan profesyonel çalışmak gerektiğini söylüyorum. Bu sene de daha önce kulüpte görev yapan Süleyman Hurma'yı getirdik. Dikkat ederseniz bu sene transferlere bakarsanız, hala 2-3 tane yapacağız. Ama dikkatlice... Teşekkür ediyorum Süleyman Hurma'ya.. Ön libero sıkıntımız vardı Avrupa'nın 5 en iyisinden birini aldık. Sağ kanattan sıkıntımız vardı. Cüzi miktarda önemli oyuncu aldık. Herkes seyredecek hayran kalacak. Yine eksik olan mevkilerimiz var onların üzerinde önemli ve ciddi oyuncularla görüşmelerimiz var. Bunların hepsi nokta ve kalıcılık sağlayacak önemli oyuncuları oraya koyacağız. Önceki transferlerde hayal kırıklığı yaşamamak için bunları yapıyoruz.

CARDOZO'YA YARDIMCI OLACAK KANAAT
Hedefimiz ligde..  Oraya hareketli Cardozo'ya yardımcı kanat ve forvet karışımı alacağız. Yıldızlara takılmıyoruz, daha önceden gelip buraya sönüp gidiyorlar. Takıma direkt katkı sağlayacak oyuncuların peşindeyiz. Yıldız olursa ne ala... Takıma geldiğinde yıldız olsun, yıldız alıp da sönen yıldızı istemiyoruz.

BURADA TAKIMIN EN ÖNEMLİ MEVKİİSİ KALECİ
Şimdi bunları yapan bir anlayış yani bu takımın ihtiyacı olan en önemli mevkii kalecisi. Niye sıksın kendi ayağına kurşun. Yılların tecrübesi ir arkadaşımız. Fedakarlık yapıyor. Kim yapıyor bu kulübe fedakarlık. Bu kulübe fedakarlık yapan insanlar fahri olarak çalışan insanlar yönetimlerdir.. En büyük fedakarlığı yapan da taraftarıdır. Yöneticiler de gelip fedakarlık yapar gider. Ömrü billah fedakarlık yapan taraftarlardır.  Bir düzen varsa o düzene saygı duyacaksın. Burada günlerdir konuşuluyor. Ben konuşmuyordum.

ONUR'U SATACAK ŞEKLİNDE Kİ İDDİALAR
Şu yapılacaktı da bu yapılacaktı da para lazım da ondan dolayı bu sorunu yarattılar. Onur'u satacaklar onun parasıyla kaynak yaratacaklar. Biz bu noktada ince düşünürken en önemli noktada ki oyuncunuzu elinizden çıkarıp onu paraya çevireceksiniz. Bunları yayanlar Trabzonspor'a ihanet eden insanlar. Bu noktada bir sorun yaşandı. Bir takım insanlar, bir takım insanları örgütleyip bu kulübe nasıl zarar veririz onun hesabı yapılıyor.

Olay ne?

SÜLEYMAN BEYİN ARABASINA GÖNDERDİLER
Kamptayız 4-5 günden beri. Maça gidiyoruz. Bizim eski kalecimiz var Milosevski.. Yol üzerinde olduğu için iki kaptan ile beraber gidelim. Çıktık. Misafirler var. 3 tane araba var. Bir tane benim araba Süleyman beyin araba bir de çocukların binmesi için karavan var. Yanlışlıkla Süleyman beyin arabasına oturtuyorlar iki kaptanı. Siz rahat oturun diye diğer aracı geçin diyor. Bu noktadan sonra olaylar patlıyor. Benim yanımda yaşanıyor. Ben yürüyerek giderim ya.. Çok önemli değil ki.. Bir takımın kaptanısın. Değer verdiğimiz benim kardeşim olarak gördüğüm birisi.. Sevdiğim kardeşim. Siz orada geçerseniz binersiniz arabaya. Siz bu takımın sportif direktörüne, nedir bu bir öne oturtuyorsun, arkaya oturtuyorsun.. oyunculara saygı duyun arkadaş. Ben bu takımın kaptanıyım.

ARABANIN KAPISINI ÇARPTI
Siz gideceksiniz arabanın kapısını çarpacaksınız. Minibüsün kapısını çarpacaksınız. Koltukları tekmeleyeceksiniz. Orada hocanın olduğu ortamda sen kimsin seninle sonra göreceğim diyeceksin. Bu kulübün geleneklerine değerlerine aykırı bir hareket. Siz orada haksızlığa dahi uygularsanız gelirsiniz yönetime başkana söylersiniz haksızlığa gerekli ceza verirsiniz. Ben orada aksi durum olmasın diye kulübün başkanı olduğum için gidemedim. 61saat.com

GENEL SEKRETER ARKADAŞLARIMI GÖNDERDİM
Ben Genel sekreter arkadaşı gönderiyorum ki "özer dilesin" dedim. O kimdir ki ben özür dileyeceğim diyor. Ben odama çağırıyorum. Telefonda sen Trabzon'a git dedim bekle geldiğimde halledeceğim. İstanbul'a gidiyorsun. Ailenin yayına gidebilirsin. Tamam inersin havaalanında transfer gideceğini herkes bilir. Haber yapılıyor, ben geliyorum ama beni karşılamayın. Konuşuyorsunuz alkışlıyorlar. Benim anama küfrediyorlar. Benim kardeşimsiniz bende sizin ağabeyinim. Ben kimsenin başkanı değilim. Ben bütün bunlara rağmen bugün sabahtan beri 10 sefer kendisi ile görüştüm. Ona sadece şunu söyledim.61saat.com

YANIMDA MUSTAFA VARDI
Yanımda kaptan Mustafa var. Onu da çağırdım. Haksızlığını biliyorsun, sadece senden şunu istiyorum. "Ben yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum" diye açıklamanı yapacaksın ondan sonra Süleyman bey de açıklamasını yapacak. "Bizim kaptanımızdır değerimizdir" diye... 61saat.com
Ondan sonra yaptığı açıklamayı sizde okudunuz. Ben kendisine dedim. "Ben Trabzon'a gidiyorum. Sana özel uçak gönderiyorum. İzmir'e Biz Trabzon'a indirmeden hep beraber oradan çıkmamızı istiyorum" dedim.61saat.com

TELEFONLARI MEŞGULDÜ... UÇAK HALA BEKLİYOR
Sonra bir ara telefonları meşguldü. Neyse ulaştık. Eşinin rahatsız olduğun söyledi. Bende geçmiş olsun dedim. Yapacağımız bir şey var mı diye sordum. Önemli bir arkadaşımı arattırdım. Hastanede yardım edelim diye. "Hastanede yardım edelim" dedik, "çıktık hastaneden" dedi. Uçak hala bekliyor. Şuan da kulüpteyim. Bu kulüpte kimsenin kimseye haksızlık yapmasına müsaade etmeyiz. O bizim değer verdiğimiz insan, ama biz bu kulübün devrime ihtiyacı var. Bu kulübün kendi şahsi çıkarları için kullanan insanlara nasıl karşı durduysak, o devrimin gerçekleşmesi için nasıl mücadele ediyorsak herkes buna uyacak. Futbolcu futbolculuğunu bilecek, hoca hocalığını bilecek.

ONUR HİÇ BİR ZAMAN SATILMAYACAK- SELÇUK GİBİ GİDEBİLİR
Hata yapan bedelini ödeyecek.  Trabzonspor'un sözleşmeli futbolcusu, niye bağlar kopsun. Trabzonspor Onur'u ben olduğum süreci hiç bir zaman satmayacak. Selçuk gibi gidebilir ama biz satmayacağız. 61saat.com

ONUR'DAN BEKLENTİSİ NEDİR?
Bizim ondan beklentimiz, gelip yaptığı yanlışı kendisi biliyor. Gelip hocası ile hem sportif direktörü ile hatta beraber oturup basın toplantısını yapıp yanlışları ortadan kaldırmaktır. Bundan başka bir düşüncemiz yok.61saat.com

EŞİNİN RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR
Rahatsızlığı olduğunu söylüyor eşinin. Elbette biz de üzülüyoruz. Burada da rahatsızlık var. Uçağa binip gelirsin 1,5 saatini alır. Sonra dönersin. Yarım saatini alır.61saat.com

YENİDEN ÖZÜR DİLEMELİ
Camia derken nerden özür dilediği belli değil. İnsanların yaptığı hatayı kabul etmesi erdemliliktir. Özür dilemesi gereken insanlardan özür dilemeli.

SÜLEYMAN BEYİN DEDİĞİ GEÇMİŞTEN GELEN OLAYLAR
Süleyman beyin dediği tablo eskiden beri var. Bu kulüpte oyuncular hoca gönderdi, yönetim gönderdi. Devrimler sancılı olur derken bunu kast ediyoruz. Süleyman beyin de dediği bugünün olayı değil, bugün geçmedi üzerinden. 

KAYNAK: 61SAAT.COM