rabzonspor'da Didier Zokora ve Gustavo Colman kadro dışı bırakılmıştı. İki oyuncu, 4 Nisan'dan beri takımdan ayrı çalışmalarını sürdürüyordu. Bazı yöneticiler, başkanla görüşerek, "Zokora ve Colman'ın affedelim. Kalan maçlarda bize katkı sağlayabilirler. Ayrıca takımda olmaları, sezon sonunda iki oyuncuyu da göndermemizi  kolaylaştırabilir" önerisinde bulundu.

İbrahim Hacıosmanoğlu, bu konuda son kararı Hami Mandıralı'nın vereceğini söyleyerek, genç teknik adama danıştı. Mandıralı, "Henrique hemen özür diledi, affedildi. Ancak Colman ve Zokora aynı davranışta bulunmadı. Şu an takım içerisinde çok güzel bir hava yakaladık. Her şey çok güzel gidiyor. Bunu bozabilecek en ufak olaydan kaçınmalıyız. Bu yüzden iyi giden takımı bozmayalım. Benim kararım değişmedi, kadro dışı kalmaya devam etmeliler" yanıtını verdi. Hacıosmanoğlu da bunun üzerine yöneticilerin önerisini rafa kaldırdı.

Hami Mandıralı'nın istediği şekilde, Colman ve Zokora'nın takımdan ayrı çalışmaya devam etmesi talimatını verdi. Bu arada Gustavo Colman ve Didier Zokora, sakat oldukları gerekçesiyle dün antrenmana çıkmadı.