Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına telefonla bağlanarak Tolgay Arslan transferinden neden vazgeçtiklerini açıkladı.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Beşiktaş'la ilişkimiz bozulmasın diye masadan kalkmamız doğru değil. Birileriyle yarışa girmiyorsunuz. Yarışa girmek de doğru değil. Biz yaklaşık 4-5 aydan beri takip ediyoruz. Ara ara görüşmelerimiz oldu. Gerek babasıyla, gerek oyuncuyla. Bu 5-10 günlük bir mevzu değil. Sadece Tolgay Arslan değil, Tolga Ciğerci de vardı. Ancak, o sakat diye listemizden çıkardık."

"JEST OLSUN DİYE KALKTIK GİTTİK"

"Babası, İngiltere'den ve İtalya'dan teklifler var dedi, Tolgay'ın Bundesliga'da devam etmesini istiyorum dedi. Görüşmeler devam etti. Hocamız, CEO'muz defalarca konuştu. Eşininin ikna edilmesi lazımdı, 2-3 gün ailece yemek yendi. Eşi de ikna oldu. Yanından da beni aradılar, Metin ile konuşurken Tolgay espri yaptı.

Tolgay; "Metin'i gönderiyorsun, niye gelmiyorsun" dedi. Ben de "Sen yeter ki gelmek iste, ben akşam gelirim" dedim. Hocamızla, jest olsun diye akşam kalktık gittik. Oturduk yemeğimizi yedik. Hanımı da oradaydı. Onunla da konuştuk. Çocuklarına hediyeler verdik. 12-1'den sonra menajerimle de konuşursunuz şartları dedi."

"EL SIKIŞTIK, TAMAM DENİLDİ"

"Saat 4'e kadar sürdü görüşmeler, pürüz vardı birkaç, ben gidip müdahale ettim. Menajerin rakamlarına, kendim belli rakamlar yazdım. Bu da dedim benim başkanlık opsiyonum, bunu kabul edin dedim. Tamam dediler.

Normalde menajerler %10 alır, fark istiyordu, onları da kaldırdık. 5 milyon euro satış opsiyonu istedi, 8'e çıkardım onu. Sadece 2016'nın ilk 2 ayında 8 milyon euro satma hakkı verin dedi. Satamazsa bu opsiyon kalkacaktı. Eğer, 2016'da satarsan, menajerlik karlarını da vermem sana. El sıkıştık, tamam dedi."

"VALİZLERİ TOPLAYIP GELECEKLER"

Teklifler olduğunu biliyorduk. Aston Villa, Inter'in teklifleri vardı. Ancak, onların rakamları bizim rakama yakın değildi. Vergi nedeniyle onların teklifleri yüksek olamıyor. El sıkıştık, bu anlaşma bitti mi dedim. O da el sıkıştık, bitti dedi.

Sabah 10'da kalkıyorum, sarılıyoruz ve avukatlarıyla birlikte 15.30'da döneceğiz. Sabah aynı şekilde problem yok. Valizleri toplayıp gelecekler. Otelden hep beraber gideceğiz. Biz başka görüşme olmasın başka takımla, etik olarak doğru olmaz dedim. Menajeri de onayladı. 4'e kadar sürdü gelmeleri, ben arkadaşlara dedim ki, 15 dakika 15 dakika diyorlar. 4'e kadar gelmezlerse gidiyoruz dedim. 4'ü 10 geçe geldiler."

"DEMEK Kİ BEŞİKTAŞ O PARAYI VERMEMİŞ"

"Arkadaşlar oturdu konuştu. Avukatlar geldi İtalya'dan. Gidiyoruz biz netice itibariyle. Beşiktaş yönetiminden bir arkadaş arıyor, biz yüzyüze görüştük diyor. Biz akşam el sıkışmadık mı, adam gibi bunun bir daha görüşmesinin olmayacağını belirtmedik mi dedim. Bitmiş bir iş, menajerlik detayları bile bitmiş.

Bizle böyle konuştuktan sonra, transfer bittikten sonra başkalarıyla konuşuyorsanız, Aston Villa bastırıyor diyorsunuz. Buraya geldiğinize göre, demek ki Beşiktaş bizim verdiğimiz parayı vermedi dedim. Olay bitmiş gitmiş."

"KALKIN GİDİYORUZ DEDİM"

"Senaryo yazmıyoruz, olanları söylüyoruz. 15-20 gün önce kulüpte oturuyorum, hoca oyuncuyla, babasıyla konuşuyor. Hamburg'la da konuştuk. 300 bin euro veriyorduk, onu da 500 bine çıkardık hatta. Hamburg, teklifinizi kabul ediyoruz diye yazılı sözü var. Kulüple ilgili bir sorunumuz yok. Şimdi bütün bunların yanında, böyle bir ortamda kalktım çıktım. Arkadaşlara, kalkın gidiyoruz dedim. Hukuki bir sözleşme yoktu. Sözleşmeyi hazırladık, avukatı geldikten, sağlık kontrolünden sonra imza atılacak."

"AHMET NUR ÇEBİ ENGEL OLACAĞIM DEDİ"

"Sıkıntı şu, Tolga'yı Beşiktaş'a verdiğimiz zaman çok eleştiri aldık. O dönem Yaşar Kaptan, oğlumun Beşiktaş'ta güçlü olmasını istiyorum dedi. Yaşar Kaptan, Trabzonsporludur ve çok emeği geçmiştir.

Olcan konusunda da bir detay vereyim. Ahmet Nur Çebi, Olcan konusunda bana haber ver, Galatasaray ne veriyorsa iki katını vereceğim dedi. Biz Ünal Aysal ile oturduk konuştuk, anlaştık. Ancak, dedim ki ben Ahmet Nur Çebi'ye söz verdim, bana 1 gün süre ver. Ünal Aysal da, başkan bitirelim burada demesine rağmen ben Ahmet Nur Çebi'ye anlattım. O da fiyat yüksek dedi. Geçen hafta ben Ahmet Bey'i aradım, böyle böyle ilişkilerimiz var. 5-6 aydır biz ilgileniyoruz Tolgay ile, sizin de adınız karışıyor, bize yardımcı olursanız mutlu olurum dedim.

Bana ifadesi, "Başkanım dış transferlere bakan arkadaş bu konuyla ilgileniyor, ben size şunu diyeyim, bu transferin gerçekleşmemesi için elimden ne geliyorsa yapacağım, aramızda kalsın" dedi. Ben bu şeyi duyduktan sonra, otelde Beşiktaş'la görüştüğünü duyunca Ahmet Bey'i ve babası Yaşar Bey'i aradım. İrtibat kuramadık. Bizle böyle şeyler konuştuktan sonra etik davranmak lazım. Sözleşmeyi yırttım. Sonuçta kapattık, döndük geldik. Trabzonspor başkanı gidip bir oyuncuyu alamadı falan diyorlar."

"2-3 TRANSFER DAHA OLACAK"

"Çok enteresan. Çocuğun hakkını yemeyelim. Aile içi sorunlara girmek istemiyorum. Yüzündeki mahcubiyeti gördüm, her ne kadar menajerin farklı oyunları da olsa da. Söz verip de, farklı aksiyonlara girmenin mahcubiyeti suratında vardı.

Hamburg dönüşünde ben mutluydum. 4 senelik maliyeti bize 15 milyon euroya gelecekti. Hayırlısı oldu. 2-3 transferimiz daha olacak. Bundan sonra isim de, fotoğraf da görmeyeceksiniz."

TRANSFER PARALARININ KAYNAĞI NEREDE?

"Burası borsaya açık bir şirketiz. Girdisi çıktısı belli olan, her kalemiyle belli bir şirket. Dernek kulüplerden değiliz. 4 tane anonim şirketi olan bir kulüp. Biz geçen sene, sene başında 28-29 milyon euroya yakın transfer yaptık. Bunun karşılığında 15 milyon euroluk oyuncu sattık. Elbetteki bizim arkadaşlarımızdan sponsor çalışmalarız da var."

"PARALAR DİREKT BİZE GELİYOR ARTIK"

"Bunların hepsini bir kenara bırakın. Geldiğimiz zaman nefes alacak, 1 milyon euro kredibilite alacak durumumuz yoktu. 2017'ye kadar gelecek yoktu. Bir Avrupa maçında 1.5 milyon ciro yaptık, dedim bir delik tıkarız bununla.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Artış'a buradan teşekkür ediyorum. Biz oturduk bu borcu, %12.75 sabit faizle 10 yıllığına yapılandırdık. İlk sene ödemesizdi. Eskiden temlikliydi, temlikler kalktı. Paralar direkt bize geliyor artık. Dışarıdan gelenler de var. Mali tablolar var, her şeyler açık. Biz SPK'ya açığız, 3 ayda bir denetleniyoruz."

"AĞAOĞLU'NDAN NE ZAMAN PARA İSTESEM..."

"Dendiği gibi diğer yerlerden kaynak gelse de, biz de adam alsak. Moussa Sow transferinde kimin nasıl aldığı belli, 4 milyon ondan falan. Biz de öyle iş adamları olsa da bize de yapsalar. Trabzonspor'un göğüs reklamı yok. İnanın ki bizim bulduğumuz kaynaklar, bizim ailemizin büyüğü Ali Ağaoğlu, ne zaman gitsem istediğim kadar parayı aldım. Kimsenin bize bir katkısı yok. 5-6 milyonu bulmaz dışarıdan gelen diğer paralar. Erdoğan Bayraktar da Yaşar Kaptan gibi bir büyüğümüzdür. O da yardım etmiştir. Ali Ağaoğlu, borç olarak Trabzonspor'a verdi, hibe olarak da verdi."

"SERMAYE ARTIRIMINDAN 38 MİLYON TL"


"Sermaye artırımından Trabzonspor'a karşılıksız 38 milyon lira girmiş para var. Bu kulüpleri samimi bir şekilde, namusumuz gibi görüp, yemeyip yedirmeyip 3-4 senede borcu kapatıp artıya geçen kulüp olursunuz. Trabzonspor'un sağa sola peşkeş çekilen paraları 10 milyonun üzerindeydi."