61SAAT AYRINTI HABER-  Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 47'ya yükseltirken, Gençlerbirliği'nin puanı 38 oldu.

Trabzonspor, bu maçta 2 puan bırakırken Avrupa yarışında da önemli bir yara aldı. Ancak bu maçta hakem Tolga Özkalfa verdiği bazı kararlarla bordo-mavilileri resmen çileden çıkardı. Maçta Trabzonspor'dan Mustafa Akbaş, sakatlanarak oyunu terk ederken bu pozisyonda Landel, sarı kart gördü. Mustafa, hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altın alınırken bordo-mavili oyuncunun burnun kırıldığı ortaya çıktı.

Ancak  hakem Tolga Özkalfa ile Mustafa Akbaş arasında ki bu maçla ilginç bir tesadüfde ortaya çıktı. Trabzonspor'un ikinci yarı oynanan ve deplasmanda 2-0 kaybettiği Gaziantep maçında da Mustafa Akbaş sakatlanarak oyundan çıkmıştı. İşin ilginç yanı bu maçın hakeminin de Tolga Özkalfa olduğu ortaya çıktı.

Trabzonspor'da bu maçta hakem Tolga Özkalfa, Gaziantep'in attığı ilk öncesinde Mustafa'ya yapılan faulü es geçmiş ve büyük tepki almıştı.  

KAYNAK: 61SAAT.COM