Şansal Büyüka'nın bugün kaleme aldığı köşe yazısında Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic ve futbolcuları eleştirdi.

Büyüka yazısında şu ifadelere yer verdi

Şapkadan tavşan mı çıkaracak?

Trabzonspor için ayrı bir sıkıntı da gol atamamak ve kazanamamak...

Kasımpaşa karşısında takımını kurtaran yine kaptan Onur oldu. Trabzonspor’un rakibe bu kadar çok pozisyon vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Trabzonspor defansif anlayışta oynuyor diye Halilhodzic eleştiriliyor. Ama buna rağmen Kasımpaşa‘ya ciddi pozisyonlar verdi. Belkalem, Papadopoulos göbeği birbirini tamamlamadı gibi. Gözüm Mustafa Yumlu’yu arıyor. Ne zaman dönecek acaba? Costant sakat mı, ihtilaflı mı? Yatabare ‘nın savunma oynuyoruz diye dertlenmesi doğru mu? Sanki hoca ile futbolcular arasında bir kopukluk, bir soğukluk var gibi.

Bir de şunu hissediyorum. Halilhodzic, Dünya Kupası’nda büyük sükse yaptı, önemli teklifler aldığını düşünüyorum. “Niye geldim” diye pişmanlık duyarak çalışacaksa Trabzonspor’a faydası dokunmaz. Hoca, Trabzonspor’a dostluğunu, sevgisini, yakınlığını eylem ve söylemleriyle daha fazla belli etmeli. Bu takımı da, kenti de olumlu etkiler.

Cardozo, Trabzonspor tarihinin en pahalı transferi. Ancak bu oyun sisteminde gol atması ve beklentileri karşılaması zor görünüyor. Vahid Halilhodzic ona göre bir oyun kurgusu mu yapmalı, yoksa Uruguaylı yıldız kulübe de mi oturmalı?

- Bilal, Cardozo, Benfica‘da maç başına 13 pas ortalaması ile oynuyordu. Trabzonspor’da 3 pas ortalaması ile oynuyor. Bu durumda Cardozo ne yapacak, şapkadan tavşan mı çıkaracak? Önce vereceksin, sonra isteyeceksin. Cardozo’ya bir maçta kaç pas veriyorsunuz da ne istiyorsunuz? Üstelik Cardozo ile buluşan pasların kalitesi de tartışılır. Kabul edelim ki, Paraguaylı yıldız bir vuruş ustası. Onu beslemezsen, daha çok beklersin.