61SAAT HABER SERVİSİ - Şota ile aynı dönem Trabzonspor formasını terleten, Onur'un da hocalığını yapan Hami, bu açıdan krizi en iyi değerlendirebilecek isimler arasında yer alıyor. Olayları her yönüyle bakılması gerektiğine dikkat çeken Hami, "Olaylara her yönüyle bakmak herkesi dinlemek lazım. Bu tür olayları tek taraflı yorumlamamak lazım. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmek büyük hata olur.

Bu işler kamuoyunun önünde tartışılarak olmaz. Kulüp başkanı, çağırıp tarafları oturup konuşur ve karar verir ardından da uygulanır. Başkan bunu yapacak güçte olmalıdır. Kamuoyu önünde tarafların basın veya diğer şekiller de  tartışmaları şehrimize takımımıza zarar verir. Her şeyin sonunda takımımızın şehrimizin menfaatleri 1. sırada olmalıdır" dedi.

Trabzonspor'un bir dostu olmadığını da ifade eden Hami, "Trabzonpor'un, Trabzonspor'dan başka dostu yoktur. Benim için de en önemli Trabzonspor'dur. Trabzon'da Üniversite, liman, havaalanı olabilir. Ama benim için Trabzonspor'dur. Beni bu takımdan kovdular. Ama ben daha çok sarıldım" dedi.

Daha önceden Anadolu'ya gidildiğinde herkesin alkışladığını kaydeden Hami, "Ancak son zamanlarda kümeye diye bağırıyorlar. İşi bu noktaya getirenler irdelenmeli." diye konuştu.

Onur'un takımın kaptanı olduğunu hatırlatan Hami, "Onur takımın kaptanıdır. Futbolcuların duygularını, tercüme eden odur. Rahatsızlıklarını dile getirebilir. Siz bu takımın kaptanına "Hadi seni kadro dışı bıraktım" diyemezsiniz. Onur, başarılı bir oyuncu ve bu takımın kaptanıdır. Onur, hakkında karar verecek olan kişi Şota'dır. Butakımın hocası odur. Başkaları müdahale ederse olmaz. Mesela Hurma, Onur'u kadro dışı bırakamaz. Hurma, Şota'nın isteklerini yerine getirecek kişidir. Takım Avrupa'da maç oynayacak ancak en as oyuncusu kadro dışı olur mu?" dedi.

Futboluların gelip geçici, takımın baki olduğunu ifade eden Hami, Hacıosmanoğlu ile ilgili yayınlanan videoyu da etik bulmadığını kaydetti. Hami, "İbrahim Hacıosmanoğlu bu takımın başkanıdır. Alçakça görüntülerini çekmek, yaymak bu şehrimize ve takımımıza ihanettir. Burada hedef kişiler değil şehrimizdir takımımızdır" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM