Yener, zaman zaman yaşanan hakem hataları nedeniyle de canlarının çok yandığını belirtirken, Fenerbahçe Kulübünden mahkemede yaşananlardan ötürü özür beklediklerini ifade etti.

Spor Toto Süper Ligi'nin 33. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da yaşanan saha ve seyirci olayları müsabakanın önüne geçti. Maçın 34. dakikasında sahaya, emeği ve alın terini simgeleyen beyaz fanilalarını atan Karadeniz ekibinin taraftarının sahaya attığı yabancı cisimlerin yanı sıra, maç öncesi stat hoparlörlerinden "Organize işler bunlar" isimli Nil Karaibrahimgil'in şarkısı çalındı. Bu parça Trabzonspor taraftarını bir hayli coştururken, Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a pankartlı göndermeler de yapıldı.

"HAKEM HATALARI ÇOK CANIMIZI YAKTI"
Trabzonspor-Fenerbahçe maçını ve saha içinde ve dışında yaşananları değerlendiren Hasan Yener, camiasını savundu. 30 Temmuz'dan buyana yaşananlara bakıldığında Bordo-mavili taraftarların yaşadığı psikolojik travmaya rağmen büyük bir olgunluk gösterdiğini ifade eden Yener, zaman zaman yaşanan hakem hataları nedeniyle canlarının çok yandığını belirterek, "Maçın ilk yarısında yediğimiz golde 1. yardımcı hakem Serkan Ok'un, önce ofsayt bayrağını kaldırması, sonra indirmesi o pozisyon gol olması büyük bir hakem hatası ve bu golle geri düştük. Maalesef zaman zaman hakem hataları ile çok canımız yandı. Bayrağı kaldırdıktan sonra inmeyecek o bayrak benim futbolcum pozisyonu bıraktı. Bayrağı kaldırdın mı onun arkasında duracaksın yada hiç kaldırmayacaksın indireceksen" dedi.

"SEYİRCİMİZİN OLGUNLUĞU TAKDİRE ŞAYANDI"
3 Temmuz'dan buyana Trabzonspor camiası olarak travma yaşadıklarını belirten Yener, "Trabznospor camiası olarak çok travma yaşadık. Özellikle yazılı ve görsel basınında büyük etkisi oldu. Seyircimiz gerilmiştir ve bunu son derece doğal karşılıyorum. Psikolojik travmadan sonra bu seyircinin bu olgunluğu takdire şayandır bana göre" yorumunu yaptı.

Türkiye'de oynanan maçlara bakıldığında Trabzonspor sahasında yaşananları abartmamak gerektiğini belirten Yener, "Fenerbahçe-Galatasaray maçına baktığınızda su banyosu ile biten bir maç oldu. Bizim bu maçımızı bu kadar abartmaya gerek yok. Sahaya atılan su şişeleri var. Bunun yanında atılan fanilalar, seyircimizin demokratik tepkisi olarak görüyorum. Bunların oyun alanını içine değil de sahanın kenarına atılsa daha doğru olurdu. Trabzonspor taraftarı takıma sahip çıkma noktasında haklıdır. Açılan pankartlar hakkında yorum yapmak istemiyorum ama İstanbul'da Fenerbahçe ile oynadığımız maçta asılan pankartlar bu kadar konuşulmadı. Bize orada yapılan hakaretler hepimizin gözleri önünde" şeklinde konuştu.

Başbakanın yaptığı açıklamalarla ilgili olarak da konuşan Yener, "Bu şekilde söylediğine emin değilim ve zannetmiyorum. Çünkü Türkiye hep uluslararası organizasyonlara talip olurken, dünyadan soyutlanmak bizim tarzımız olmamalı. Sayın Başbakanımızın tarzı olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE KULÜBÜ BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ"
Yener, "Hukuku az bilen şunu hep söyler iddiada ne var ise ona cevap vereceksiniz. İddianamede Sayın Aziz Yıldırım'a Trabzonspor ile ilgili olarak sorulması gereken hiç bir şey yok. Duruşmayı idare eden hakimin de herhangi bir sorusu yok. O bakımdan Aziz Yıldırım'ın suçluluk psikolojisi ile bir yerde konuları başka bir tarafa çekme gayreti içinde olduğunu düşünüyorum. Cuma günkü duruşmada Trabzonspor'un avukatına, Fatih Hocaya, Fenerbahçe'nin 3 tane yöneticisi Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve Murat Özaydınlı'nın sözlü saldırıda bulunması son derece büyük bir ayıp. Fenerbahçe kulübünün özür dilemesi gereken bir ayıp, Trabzonspor kulübü olarak bu özrü bekliyoruz" açıklamasında bulundu.