61SAAT SPOR-Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, hem Sivasspor maçı, Başkan Sadri Şener ile Teknik Direktör Şenol Güneş arasında yaratılan gerilim ortamı, 1461 ve Trabzonspor arasında yaratılmaya çalışılan rekabet ve şike süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

SİVASSPOR MAÇI ÇIKIŞ MAÇI OLACAK
Sivasspor maçının Trabzonspor açısından çıkış maçı olacağını ifade eden Yener,
“Milli maç dolayısı ile eksiklerle çalışıyoruz. İyi de çalışıyoruz. Şuan özellikle söylemek istediğim şey, Trabzonspor’un hem sezon başı hazırlıklarında hem de bu çalışmaların sonucunu önümüzdeki maçlarda alacağımıza yürekten inanıyoruz. Çıkışımız Sivasspor maçı ile başlayacaktır. Özellikle geçen hafta oynadığımız 1461’den sonra ki maçta da futbolcularımız isteği ve arzusu, tüm izleyicileri ve bizi de mutlu etti. Ben bu hafta Avni Aker’de özellikle de bayan taraftarlarımızın desteği ile iyi bir futbol ve güzel bir skorla 3 puanı alacağımıza inanıyorum. Ve bu maç Trabzonspor’un çıkış maçı olacak” dedi.

BAŞKAN İLE HOCANIN ARASI GERGİN Mİ?
Trabzonspor’da Başkan Sadri Şener ile Teknik Direktör Şenol Güneş’in arasında yaratılmaya çalışılan gerilim ortamına da değinen Yener, “Başkanın, yönetimin ve hocanın arasında bugüne kadar hiçbir sorun olmadı. Bundan sonra da olması mümkün değil. Şenol hoca Profesyonel bir hoca gibi değil bizim gibi yönetici. Trabzonspor’un bugünlere gelmesinden emeği olan ve bugün Trabzonspor’un bir yerlere taşınmasında en büyük gayreti olanlardan biri. Sayın Başkanın da uğraşısı da bu yönde. Ortada aramızda hiçbir sorun olmadığı gerçeklerin en önde geleni. Ancak maalesef aralarında sorun varmış gibi gösterip yada yapay sorunlar yaratıp bu şekilde gündem yaratmak isteyenler var bunları da anlamış değilim” diye konuştu.


TRABZONSPOR İLE 1461 ARASINDA REKABET Mİ VAR?
“1461 Trabzon ile Trabzonspor arasında rekabet ortamı mı yaratılmaya çalışılıyor?” şeklinde ki soruya ise Yener, şu şekilde yanıt verdi:
“1461 Trabzon bizim A takıma oyuncu yetiştirmek için kurduğumuz bir takım. Bu amacını da çok iyi şekilde yapıyor. Şuanda önümüzdeki yıllarda Trabzonspor’a hizmet verecek bir çok oyuncuyu 1461’de izleyebilirsiniz. Zaten aldığımız son yabancı futbolcu transferi de genç bir oyuncu. Ve ilerde Trabzonspor’a hazırlanması amacıyla alınan bir oyuncu. Diğer yerli oyuncularımızda aynı şekilde. Ve bu işlemini de gayet iyi yapacak görüntüde şuanda”



FENERBAHÇE BAŞKANI VE HAKİM, SAVCILARIN TOPLANTISI

“Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bazı hakim, savcı ve bazı bakanların Topuk Yaylasında bir araya geldiği” şeklindeki iddiaların sorulması üzerine Yener, “Olaya etik bakımdan baktığınızda bunu tasvip etmek “kamuoyunun da benim gibi düşündüğünü zannediyorum”, çok doğru karşılamak mümkün değil” dedi.

MAHKEME KARARLARININ UYGULANMAMASI BİZE YAKIŞMIYOR
Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu dikkat çeken Yener, mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, “Bizim öncelikle söylemek istediğimiz şey şu: Türkiye’de mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durumun olması bizi şaşırtan konu bu. Şuanda dünyada demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede mahkeme kararlarının uygulanmaması diye bir şey söz konusu değil. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi; şike ve teşvik konusunda aldığı kararlar ortada. Bu kararlar içerisinde bir kulübün başkanı, as başkanı yöneticileri ve profesyonel çalışanları dahil ceza almış. Mahkeme açıkça belirtmiş 11 maçta şike ve teşvik var diye. Bütün bunlara rağmen Türkiye Futbol Federasyonunun bütün bu kararları görmezden gelmesini bir şekilde ben izah edemiyorum. Federasyona yazdığımız yazı da bir şekilde Tahkime pas edilerek geçildi. Tahkim Kuruluna başvurmamız istendi. Oraya da başvurduk. Ama dediğim gibi Mahkeme kararlarının uygulanmaması bizim gibi demokratik bir ülkeye yakışmayan bir uygulama” dedi.


TRABZONSPOR ŞİKEYİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEK!
Trabzonspor’un UEFA nezdinde girişimlere başladığını da kaydeden Yener, “UEFA’ya da yazı yazdık. Onlardan gelecek kararı bekliyoruz. Bildiğiniz gibi UEFA enüz bu konuda karar vermiş değil. Ancak bu aşamada UEFA disiplin kurulu kararı açıklandıktan sonra UEFA Tahkimi var. UEFA tahkiminden sonra CAS var, FİFA var. Tabi bazı ekonomik haklar için Avrupa İnsan Hakları Mahkremesine başvuracağız. Trabzonspor bu mücadelede hakkını almadan geri dönmeyecektir. Son zamanlarda kamuoyunda diğer konular öne taşınıp bu gündem unutturulmaya çalışılıyor. Ama biz Trabzonspor olarak bunu gündemden düşürmeyeceğiz” şeklinde konuştu.


KAYNAK: 61SAAT.COM