1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu yayınladığı bir açıklama ile şike yapanların “vatan haini” olduklarını söyledi.
Açıklamalarda bulunan Hatayoğlu “Türkiye'de Vatan haini terimi ne yazık ki 3 Temmuz şike sürecinden beri değişmiş.

Şike davasın da adalet Türkiye federasyonun da sağlaması gerekirken, suçluları koruyan, ,haklı olan Trabzonspor'un hakkettiği şampiyonluk teslim etmeyen ve Trabzonspor taraftarı hakkını alabilmek için görevini yapmayan TFF 'yi UEFA ve FİFA’ya faks çekerek şikayet etmiş, haklı tepki koymasını ki bu mail sayısı milyonu aşmıştı..

Bir takım sözde yazar, sözde futbol adamları olduğunu iddia eden şahıslar Trabzonspor'u VATAN HAİNLİĞİ İle suçlama alçaklığına soyunmuştur. Sözde milliyetçilik argümanı ile vay nasıl siz ülke Federasyonunu şikayet edersiniz diye Trabzon halkını ve Trabzonspor taraftarını Hainlikle suçladıklarını unutmadık.

Yine Trabzonspor ile ön anlaşma yaparak Trabzonspor'dan bir miktar para alarak ahlaksızlık yapan Hakan Çalhanoğlu UEFA’ya şikayet eden Kulübümüz ve UEFA’nın ceza vermesini, cezayı CAS'ın onayarak Trabzonspor'u haklı bulan ve futbolcunun  gayri ahlaki tutumundan dolayı ceza almasını, suçluyu mağdur göstererek milli Trabzonspor'u suçlu gösteriyorlar..4 ay futboldan men cezası aldığı için Milli takımda oynayamayacak ve milli takım kaybederse suçlu TRABZONSPOR olacak diye algı yaratmasını da unutmadık. Nasıl ki Trabzonspor futbolcusu gayri ahlaki tutumundan dolayı 6 ay futboldan men edilmesini biz Trabzonsporlular aldığı cezayı hakkettiğini söyleyecek kadar tarafsız davrandıysak, Hakan Çalhanoğlu unun aldığı ceza da yerindedir dedik.

Trabzonspor'a Şike davası ve Hakan Çaloğlu olayından dolayı Trabzonspor'a ve taraftarına Hain diyenlere diyoruz ki : Şike yapanlar, Şike yapanları destekleyen savunan, şikecileri kurtarmak için her türlü gayri ahlaki yöntemleri kullanan ,şikecileri kurtaranları bile bile savunanlar ve Türk futboluna Uluslararası arena da Avrupa, Dünya’da şikeci ülke damgası vurduranlardır, gerçek VATAN HAİNİ..