Trabzonspor Genel kurul Üyesi Nurettin Özgenç
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'havuz' açıklamasına ilginç bir gönderme yaptı: 'Havuzdan çıkıp şezlonga mı uzanacaklar?'


Trabzonspor Genel kurul Üyesi Nurettin Özgenç; ''Fenerbahçe Başkanının Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada,şikeden temizlenene kadar havuzdan çıkacaklarını açıklamıştı. Açıklama üzerine TFF'nin de havuzdan ayrılmanın mümkün olamayacağını açıklamasında havuzdan ayrılma halinde çok büyük müeyyidelerinin olduğu anlaşılınca çevir kazı yanmasın misali kulüp tarafından "Başkan'ın havuzdan çıkacağız demediği, bunu böyle anlayanların okuduğunu anlamama gibi bir durumlarının olduğunu"belirtilen bir açıklama basına yansıdı. Şayet Fenerbahçe kulübü havuzdan ayrılmanın hukuki prosedürleri biliyorsa neden o zaman bu şekilde bir açıklama yapıldı? Kendi ifadelerine göre havuz sistemini Türk futboluna kazandıranların böyle açıklama yapmaları normal mi?  

Sarı lacivertli kulübün böyle bir karar alması halinde yetkili ağızlar ve spor otoriteleri tarafından yapılan karşı açıklamada lisansının iptal edilebilir olduğu belirtilince "havuzdan çıkarız" sözünden çark edildi. Zira; havuzdan ayrılmanın pek kolay olmayacağı ağır yaptırımlarının var olduğu hatta küme düşmeye kadar gidebileceğinin anlaşılması üzerine basına yansıyan duyuruda "öyle değil de şöyle denilmişti" gibi vaziyetin kurtarılması cihetine gidildiği görülüyor. Fenerbahçe başkanının televizyon ekranlarından adeta izleyicilerin gözlerinin içine bakarak havuzdan ayrılıyoruz dediği açık olmasına rağmen yapılan açıklamada bunu farklı anlayanların olduğunu söylemek bana göre yanlıştır. Gerçeği inkar etmek yerine maksadını aşan sözler şeklinde özür dilenebilirdi.

 

Kendilerine göre çıkış yaparak "havuzdan ayrılıyoruz" şeklinde tavır alması spor çevrelerinde "küstüm oynamıyorum" şeklinde yorumlandı. Yani blöf tutmadı. Türk sporunun tehdit ve blöfler ile yönetilme dönemi geride kaldı. Artık kimse bu tür atmasyon açıklamaları yemiyor. İşine gelmediği zaman "küstüm oynamıyorum" demek, Fenerbahçe'nin yapacağı davranış olmamalı. İş olsun diye bu tür açıklama yapmanın da bir anlamı yok. Ne yani havuzdan çıkıp şezlongda mı uzanacaksın? Her canı sıkılan havuzdan ayrılıyoruz derse verilen sözler atılan imzalar ne olacak.

 

Ayrıca bu konuda eleştirel anlamda açıklama yapanları "ukalalık ve bilirkişilik taslayanlar" olarak görmek çok yanlış. Bu tutum Fenerbahçe'nin eleştirilere karşı ne kadar tahammülsüz ve hoşgörüsüz olduğunu göstermesi bakımından önemli'' dedi.

 

Havuz kurallarına riayet edilmeli!

Trabzonspor Genel kurul Üyesi Nurettin Özgenç; ''Kendileri için kirli olduklarını bunun için havuza girmeyeceklerini söyleyenlere bir hatırlatma yapmak lazım. Genel havuz kuralları ve havuz hijyeni açısından "Havuza girmeden önce temizlik kurallarına dikkat edilmeli ve mutlaka duş alınmalı" şeklinde uyarılarda bulunulduğunu biliyoruz. Şayet kendilerinin kirli olduğunu düşünenler varsa havuz öncesi girişteki dezenfektanlı suya ayakların batırılması ve duş alarak kirlerinden arınarak havuza girmesinde hijyen açısından bir sakıncası olmayacağı kanaatindeyim'' diye konuştu.