Tekelioğlu'nun geride bıraktığımız dönemde hem A Takım'da hem de altyapıda son derece başarılı işlere imza attığını vurgulayan Hekimoğlu, "Sadi Hoca'nın iki birimde de ciddi haksızlığa uğradığı inancındayım. Tekelioğlu A Takım'da ciddi bir çöküşü frenlemiş, altyapıda da Trabzonspor'un geleceğine umutla bakılmasını sağlamıştır" ifadelerini kullandı.
Şu anda Macaristan'da hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'un kadrosunda ağırlığın altyapıdan yükselen genç futbolculardan oluştuğunu kaydeden Celil Hekimoğlu, "Ortada ciddi bir tezat var. Sadi Tekelioğlu yönetimindeki altyapı hem sonuç olarak hem de üretim seviyesi anlamında son dönemlerin en verimli sürecini yaşıyor. Elbette bazı konularda daha iyiyi bulabilmek adına revizeler yapılabilir. Modernizasyona gidilebilir. Ancak gerçekler bu yöndeyken, söz konusu görevden alma pek doğru bir yaklaşım olarak durmuyor. Hele de Sadi Hoca'nın yerine O'nun dörtte biri kadar tecrübesi olmayan, bir ismin getirilmesini de doğru bulmuyorum. Pilot takım gibi altyapımızın da belirsizliğe sürüklenmesi geleceğimiz adına kaygı vericidir." diye konuştu.
Hekimoğlu, sözlerini, "Her şeye rağmen, bir Trabzonsporlu olarak Sadi Hoca'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etmeyi borç biliyorum. Kendisine de bundan sonraki yaşamında başarılarının devamını diliyorum" şeklinde tamamladı.