Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Trabzon'da 3 taraftarının yaralandığını, otobüsün camlarının kırıldığını, ayrıca kulüp otobüsüne de taşlı saldırıda bulunulduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Üzerimize açık vaziyetteki çakı bıçakları bile atıldı" dedi.
Trabzonspor karşısında hiç beklenmedik farklı bir yenilgi alındığını söyleyen Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz, "Beni daha çok üzen, saha içi ve saha dışında taraftarlarımıza yönelik çirkin saldırılardır" diye konuştu.
Maç öncesinde Samsunspor taraftarlarının stada gelirken bir grubun taşlı saldırısına uğradığını hatırlatan Başkan Yılmaz, "Zaten maçın gerilimli geçeceğinin işareti o olaylardı. Maç sırasında taraftarlarımıza sürekli küfürler edildi, nasıl sokulduğu belli olmayan patlayıcı maddeler taraftarlarımızın üzerlerine atıldı. Sahada mücadele eden oyuncularımız sürekli küfürlere maruz kaldı. Her gol sonrası Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin, taraftarlarımıza el kol işareti yaptı. Konsantremizin bozulması için her
şey yapıldı. Karşılaşmanın ikinci devresini taraftarlarımızın yanında izleyerek olayların daha fazla büyümesini önlemeye çalıştım. Ancak benim orda bulunmama ve taraftarlarımızı tahriklere kapılmamaları için çaba gösterdiğim sırada bile Trabzonspor taraftarlarından açık vaziyetteki çakı bıçakları, İngiliz anahtarları, Musluk parçaları, sunta parçaları, davul tokmağı gibi fayans parçaları atıldı. Bu esnada 3 taraftarımız yaralandı ve kendi imkanlarımızla hastaneye kaldırdık. Ayrıca bu maddeler benim de hem
omzuma hem bacağıma isabet etti. Maçın gözlemci ve temsilcisine bu cisimlerle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Temsilci İşleri Müdürlüğü'ne verilmek üzere rapor tutturdum. Maç sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı telefonla arayarak olaylarla ilgili bilgi verdim. Ayrıca maçta ve yol güzergahlarında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını söyledim" şeklinde konuştu.
Taraftarlarının Trabzon'dan ayrılma süresine kadar yanlarında olduğunu da dile getiren Başkan Kazım Yılmaz, şöyle devam etti: "Ancak taraftarlarımız stattan ayrıldıktan sonra otobüsleri taşlandı, araçlarının camları kırıldı. Bu yetmiyormuş gibi teknik heyet ve futbolcularımızın bulunduğu kulüp otobüsü önünde polis eskortu olmasına rağmen iki koldan taş yağmuruna tutuldu. Taşlardan biri teknik direktörümüzün bulunduğu cama isabet etti ve dış cam kırıldı. Aracımız hasar gördü. Bu çirkin saldırıları spor
ahlakıyla bağdaştırmamız mümkün değildir. Bu olayları başlatanların Trabzonspor taraftarı veya Trabzonlu olmasından şüphe duyuyorum. Bu provakatörlerin cezasız bırakılmamalarını istiyorum. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konuda Trabzon'a en üst cezayı vermelerini bekliyorum."
Takımının Orduspor hazırlıklarını sürdürdüğünü de ifade etti Başkan Kazım Yılmaz, "Trabzonspor karşısında alınan yenilgiyi bir an önce unutarak Orduspor maçına konsantre olmamız gerekiyor. Çünkü bundan böyle her maçımız bir final havası niteliğini taşıyacak. Orduspor'u sahamızda yenerek üst sıralara yükselmek zorundayız. Bunun için herkesin birlik ve beraberlik içinde takımlarını desteklemelerini istiyorum" açıklamasında bulundu.
Bu arada Başkan Yılmaz, taraftarları taşıyan otobüslerin kırılan camlarını da kendisinin yaptırdığını da söyledi.

ORDUSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Samsunspor, cumartesi günü 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacağı Orduspor maçı hazırlıklarına başladı. Yağmur altında sabah yapılan antrenmanda futbolcular iki gruba ayrılarak düz koşu yaptı. Trabzonspor maçında oynayan futbolcular daha sonra salonda çalıştı. Diğer oyuncular ise minyatür kale maçından sonra pas kontrol çalışmalarında bulundu. Kırmızı-beyaz-siyahlı takım yarın saat 15.00'te yapacağı antrenman ile Orduspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.