Kurduğu yerli oyuncu ağırlıklı kadrolarla dikkat çeken Trabzonspor, son yıllarda bu görüntüsünden uzaklaşmaya başladı. Son 5 senedir bilinçsizce yapılan yabancı transferler nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan Karadeniz ekibi, sportif olarak da çöküş yaşadı. Trabzonspor, bu sezon ise yaptığı yabancı transferlerde nokta atışlar yapmaya özen gösterirken, kulübü futbolcu çöplüğü olmaktan çıkarmakta kararlı görünüyor. Yönetim Kurulu, yabancı transferlerin takıma kazandırılması noktasında da ince eleyip sık dokuyor.

Yabancı sayısı 12 oldu

Trabzonspor’un aradığı kriterlerdeki yerli oyuncuların pahalı olması, yurt dışında yabancı transferlere ağırlık verilmesine neden oluyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirlediği 14 kişilik yabancı oyuncu kontenjanında sınıra yakın olan Trabzonspor, mevcut kadrosunda 12 yabancı oyuncu bulunduruyor. Esteban, Pereira, Durica, Medjani, Mas, Ibanez, Onazi, Bero, Castillo, Bongonda, N’Doye ve Rodallega gibi isimleri kadrosunda tutan Karadeniz ekibi, 2 yabancı futbolcu transferi daha yapması durumunda kontenjanı doldurmuş olacak. Bu sayının geçmesi halinde ise mevcut kadrodan bazı isimlerle yollarını ayırmak zorunda kalacak.

Yerli sayısı 12’ye indi

Trabzonspor, Zeki Yavru ile yollarını ayırmasının ardından kadrosundaki güncel futbolcu sayısı 24’e indi. Bordo-mavililerde Abdulkadir Ömür, Aytaç Kara, Furkan Taş, Kamil Ahmet Çörekçi, Mustafa Akbaş, Okay Yokuşlu, Olcay Şahan, Onur Kıvrak, Uğur Demirok, Uğurcan Çakır, Yusuf Erdoğan ve Yusuf Yazıcı yerli oyuncu listesinde yer alan isimler olarak dikkat çekiyor.