Trabzon seyircisinin uzun süre Avni Aker’de görmediği Samsunspor’a karşı hasreti bu maçla sona ermiş oldu. Karadeniz’in iki köklü takımının maçları her zaman heyecanlı olmuştur. Gündüz maçı ve hava yağışlı olmasına rağmen seyirci maça bayağı rağbet etti. Maç beklenenin aksine sakin başladı. Hatta Samsunspor orta sahada daha organize veya daha kalabalık göründü denebilir. Trabzonspor kısa süre sonra oyunda üstünlük kurmaya başladı.
Alanzinho bu baskının mimari olarak gözüktü. Alanzinho geldiği günden beri en olumlu futbolunu ortaya koydu. Top kaptı, pres yaptı, iyi paslar attı. Burak’ın attığı golünde pasını verdi. Aykut ve Colman iyi idi. Orta saha olumlu futbol oynayınca, Burak, Olcan ve Halil Altıntop da iyi oynadı.
Yeni transfer Olcan Bordo-Mavili forma ile golle de tanışmış oldu.. Burak’ın kendi çabasıyla kazandığı penaltıyı da yine kendisi kullanamadı. Trabzonspor’un artan baskılı oyunu Samsunspor’a ilk yarıda futbol oynama fırsatı vermedi.
İkinci yarıya Halil , Henrique değişikliği ile başlayan Şenol Güneş, hücumda daha seri oynayacağının mesajını verdi.
Trabzonspor’un ligin ikinci yarısındaki en önemli değişikliği savunmadan çok hızlı atağa kalkması ve bu ataklara savunmanın da tam destek vermesi idi. Bu oyunları geçen haftaki maçta ve Samsunspor maçında açıkça görüldü.
Trabzonspor iyi oynadı mı? Evet iyi oynadı. Ama Şenol hoca iyiliği “iyi” analiz etmeli.. Çünkü Samsunspor takımı biraz baskı görünce tamamen mücadeleden koptu ve futbol adına sahada hiç yoktu.
Yazmaktan biz yorulduk ama Burak Trabzonspor’u taşımaktan yorulmadı. Yine gollerini attı, bir penaltı kaçırdı ama Henrique’nin golünün asistini yaptı.
Maçın yıldızı Alanzinho idi. Bu oyun stili ile bana bile “aferin” dedirtti. Devamı gelirse Trabzon’un oyunu  %100 değişecektir. Aykut ben dahil sana inananların yüzünü kara çıkarmayacaksın biliyorum.. İyi de oynuyorsun. Ama kabiliyetin dışında olan yerlerde oynamaya çalışıyorsun. Senin stilin ve çabukluğun yanda oynamaya elverişli değil. Neyi iyi yapıyorsan onu yapmaya çalış.
Samsunsporlular.. Eğer yaptıklarınızı kendinize yakıştırıyorsanız diyecek bir şey yok.