Her oyuncunun ilk sezonlarının zor geçtiğini kaydeden Adrian, “Özellikle de ilk kez takım ve ülke değiştirenler için böyle. Gelecek sezon daha faydalı olacağımın sözünü verebilirim” ifadelerini kullandı.

Trabzon Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Adrian, Trabzonspor’un kariyeri açısından önemli bir dönemeç olduğu belirterek “Trabzonspor’a geldikten sonra kariyerimde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme fırsatı buldum. Takım olarak bu arenada elimizden geleni ortaya koymaya çalıştık. Bundan sonrasında ise kendimi geliştirerek takımımda sürekli forma giymek istiyorum” dedi. Trabzonspor forması altında bu sezon golle tanışamayan Polonyalı futbolcu “Her oyuncu gibi gol atmayı sever. Ben de dolayısıyla gol atmayı seviyorum ama buradaki tercih hocamıza bağlı. Hem defansif hem de ofansif oynayabilirim. İlla bir seçim yapmam gerekirse ofansif kısmı tercih ederim” şeklinde konuştu.

Sahip olduğun yetenekleri, becerileri geliştirmek için özel çalışma yaptığını kaydeden Adrian “Antrenmanlarda ve antrenmanlardan sonra becerilerimi geliştirmek için ekstra çalışmalar yapıyorum. Örneğin fitnes salonunda, antrenmanlardan sonra da Piotr Brozek’le birlikte serbest vuruş çalışması yapıyoruz. Bana göre her oyuncunun kariyeri sonuna kadar öğreneceği çok şey vardır. Ben de kendimi geliştirmek için elimden geldiğince gayret ediyorum” diye konuştu.

Kariyeri boyuncu Polonya’da top koşturan ve ilk yurt dışı deneyimini Trabzonspor ile yaşayan Adrian “Kariyerim boyunca Polonya’da futbol oynadım. Sonra Trabzonspor’a transfer olunca başlangıç benim için zor oldu. Dil problemi vardı. Takım arkadaşlarım kendi aralarında Türkçe konuşuyorlardı ve ben onların neler konuştuklarını anlayamıyordum. Tabi ki farklı bir kültür ve farklı çalışma metotlarıyla karşı karşıya kaldım. Ama ben Trabzon şehrini ve taraftarları çok sevdim. Alışmak için de üstün çaba gösterdim. Yavaş yavaş dil öğrenmeye başladım. Ayrıca iklim Polonya’ya oranla daha sıcak ve nem oranı daha yüksek. Tüm bu zorlukları yavaş yavaş atlattığımı düşünüyorum. Genelde antrenman ve maçlardan arda kalan zamanımın tümünü ailemle birlikte geçiriyorum. Yeni doğan kızımla oynuyorum. Bazen eşimle birlikte sahile inip yürüyüş yapıyoruz. Dışarıda yemek yiyoruz. Genelde Trabzon’da vaktim böyle geçiyor. Eşimle burada sakin ve huzurlu bir hayat sürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de oynanan futbolu ve Süper lig’i değerlendiren Adrian “Spor Toto Süper Lig’in Avrupa’daki üst düzey liglerin fazla uzağında olduğunu düşünmüyorum. Bu duruma Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız maçlardan örnek verebilirim. Biz Inter’i İtalya’da yendik. Şampiyonlar Ligi’nde Trabzon’da oynadığımız hiçbir maçı kaybetmedik. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma şansımız da vardı. Çıkamadığımız için gerçekten bize yazık oldu. Son maçlarda biz Lille ile berabere kalırken, maalesef CSKA, Inter karşısında 88. dakikada bulduğu golle tur umutlarımızı yok etti. Tüm bunlara rağmen toplanan 7 puan ve kendi sahamızda hiç mağlubiyet almamamız bizim için mutluluk verici. Beni en çok üzen ise Hollanda’da oynadığımız PSV maçında aldığımız sonuçtu. Çünkü PSV’den daha büyük takımları yendik veya berabere kaldık. Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Ancak sonrasında PSV bizi eledi. Konuya bu açıdan bakınca üzülmemek elde değil. Teknik ve taktik olarak Türkiye’de oynanan futbolu olumlu görüyorum. Polonya’dan daha üstün bir lig ve burada futbol oynamaya gelen yabancı oyuncuların kalitesi de oldukça yüksek” dedi.

Ülkesinin bu yıl Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapması ile ilgili olarak ise Adrian “Bu yıl Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Taraftarımızın önünde ter dökeceğiz. Onların bizden başarı beklediğini biliyoruz. Biz de başarılı olabilmek için elimizden geleni yapacağız. İlk hedefimiz de gruptan çıkmak olacak. Hedefim ilk olarak ülkemizde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda düzenli olarak forma giymek. Sonrasında ise önümüzdeki sezon Trabzonspor’daki durumumu düzeltip ligde ve Avrupa’da oynayacağımız maçlarda faydalı olmak en büyük temennim” ifadelerini kullandı.

Adrian, Trabzonspor’da iyi bir sezon geçirmediğini hatırlatarak “Trabzonspor’da olmam gerekenden daha aşağıda bir performans sergilediğim kesin. Dönem dönem iyi maçlar çıkardım ama bu maçların sayısı az. İyi maçlarıma örnek olarak Manisaspor ve Beşiktaş maçlarını gösterebilirim. Bu dalgalanmaların neden olduğunu ben de bilmiyorum. Her maçta iyi bir performans sergilemek istiyorum, daha iyisini verebileceğimi biliyorum. Temennim gelecek sezon daha iyi bir verim vermek. Her oyuncunun ilk sezonları zor olur. Özellikle de ilk kez takım ve ülke değiştirenler için böyle. Gelecek sezon daha faydalı olacağımın sözünü verebilirim” açıklamasında bulundu.