Hollanda'da bugün yayımlanan gazeteler, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Trabzonspor - Psv Eindhoven karşılaşmasına geniş yer verdi. Gazetelerde yer alan haberlerde PSV'nin bir üst tur için kapıyı araladığı yorumu yapıldı.

Gazeteler, Trabzonspor karşısında alınan galibiyet sonrasında Psv Eindhoven'un UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesi konusunda işinin kolaylaştığını belirtirken, Trabzonspor'un yoluna devam etmesi için 23 Şubat Perşembe günü Eindhoven'da bir mucizenin yaşanması gerektiğini yazdı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden de Telegraaf, "PSV'nin bir ayağı bir üst turda" başlığı altında kaleme aldığı haberde, "PSV, UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmak için çok iyi bir şans yakaladı. 1. Lig Eredivisie lideri Trabzon'da erken bulduğu gollerle Türk Cadı Kazanı'nın kaynamasını engelledi. Bir hafta sonra bu iş biter ve PSV UEFA Avrupa Ligi'nde üst tura çıkar" ifadelerini kullanırken PSV'nin genç bir kadro ile Trabzonspor karşısına çıkmasını ise PSV'nin Trabzonspor'u çok ciddi bir rakip olarak görmemesinden kaynaklandığı şeklinde yorumladı.

Algemeen Dagblad Gazetesi, "Maça yıldırım gibi başlangıç yapan PSV, Türk Cehenneminden canı yanmadan çıktı" başlığını kullanırken, diğer gazetelerden de Volkskrant, "PSV, Valencia hesaplarını yapmaya başlasın", Het Parool "Halil Altıntop'un Lale'leri Fred Rutten'e şans getirdi", Trouw "PSV, Valencia mücadelesinin rüyasını görmeye başladı", başlığını kullandılar.