Avrupa’nın önde gelen iki ligi Almanya Bundesliga ve Hollanda Eredivisie, Türk futbolunun iki yıldız adayı Emre Mor ve Enes Ünal’ın muhteşem performanslarını konuşuyor.

A Milli Takımımız’ın da formasını giyen iki genç yetenek, hafta sonu takımlarıyla çıktıkları maçlarda gol kaydederek tüm dikkatleri üstlerine çekmeyi başardı. Özellikle Twente forması giyen Enes Ünal, ADO Den Haag karşısında attığı 2 golle Hollanda basınının manşetlerini süsledi.

‘Gol atmak için dünyaya geldi’

Bu sezon ligde 4. maçında 5 gol, 1 asiste ulaşan 19 yaşındaki golcü için ‘Gol atmak için dünyaya geldi’ yorumları yapıldı. Kıtanın en iyi 5 ligi hesaba katıldığında Fransız ekibi Lyon’da 4 maçta 6 gole ulaşan Lacazette’nin ardından Avrupa’nın en golcülerinden olan Enes; Griezmann, Messi, Suarez, İbrahimovic, Lukaku gibi onlarca milyon Euro’luk yıldızları geride bıraktı.

Telegraaf, Enes için ‘Twente’nin kalbini kazandı’ başlığını kullanırken, City’den kiralanan genç oyuncunun bu sezon ligde gol krallığına koştuğunu yazdı.       

Mevlüt de yarışın içinde

Öte yandan Fransa’nın Metz takımında top koşturan milli golcümüz Mevlüt Erdinç de 5 maçta 5 gole ulaşarak Enes’le birlikte Avrupa’nın en golcü oyuncuları arasında kendine yer buldu. Gol krallığı yarışında Lacazette’nin ardından 2. sırada bulunan 29 yaşındaki oyuncu, kariyerinin en iyi sezon başlangıçlarından birine imza attı.