1978 yılında Trabzon’dan Hollanda’ya göç eden Kadıoğlu ailesinin 17 yaşındaki çocuğu Ferdi Kadıoğlu, oynamış olduğu futbol ile hem Hollanda basının hem de Avrupa’daki menajerlerin dikkatini üzerine çekti. Boyunun kısa olmasına rağmen tekniği ve sürati ile NEC Nijmegen takımının kadrosunda kendisine yer bulabilen genç oyuncu, orta sahanın ortası ve sağında görev yapabiliyor.

MENAJERLER SIRAYA GİRMİŞ

Futbola ESA Arnhem takımında başlayan Ferdi Kadıoğlu 2008 yılında NEC Nijmegen takımının alt yapısına katılmış. 3 ay öncesine kadar özellikle boyunun kısa olmasından dolayı dikkat çekmeyen ve çoğu kişinin inanmadığı genç oyuncunun talihi, 3 ay önce A Takıma çıkmasıyla değişti. Şimdi ise Avrupa’nın ünlü menajerleri kapısını aşındırıyor. Geçtiğimiz günlerde Emre Mor’un menajeri de telefon ile arayarak Ferdi Kadıoğlu ile ilgilendiklerini söylemiş. Genç oyuncunun menajerliğini, Dirk Kuyt’ın da menajerliğini yapan Berater Bekannt üstleniyor.



HOLLANDA’DA MİLLİ OLDU

Ferdi Kadıoğlu kariyeri bu kısa zamanda sadece NEC Nijmegen A Takımıyla sınırlı değil. Genç oyuncu performansı ile Hollanda Milli Takımı yetkililerinin de dikkatini çekmiş. Hollanda U18 ile 2, Hollanda U17 ile 13 ve Hollanda U16 ile 2 maça çıkan Ferdi Kadıoğlu, milli takım kariyerine de 2 gol sığdırdı. Ligde ise 45’er dakika görev yaptığı son iki maçta 1’er gol atarak adeta takımını ipten aldı ve 2 puan kazandırdı.

EN GENÇ DÖRDÜNCÜ FUTBOLCU

1999 doğumlu olan Ferdi, bu sezon beş kez oyuna sonradan dahil olduğu Hollanda Ligi’nde 2 gole ulaşarak, lig tarihinde ikinci golünü atan en genç dördüncü futbolcu oldu. Alt yaş milli takımlarda bugüne kadar Hollanda formasını giyen Ferdi Kadıoğlu, 13 kez Hollanda U-17’de oynarken, Hollanda U-18’de 2 maça çıktı.

BABA KADIOĞLU’NUN GURURU

4 yaşından itibaren futbol eğitimi için yoğun çaba sarfettiğini belirten baba Feyzullah Kadıoğlu “Ferdinin boyu kısa ama çok teknik bir oyuncu. Çoğu kişi başarılı olacağına inanmıyordu, şimdi ise nasıl kaçırdık diyorlar. Hatta şuanda oynadığı NEC Nijmegen takımda bile A Takıma almak istemediler. Bugünler de Telefonum susmuyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden menajerler arıyor” dedi. SOKAKTA YÜRÜYEMİYOR Artık tüm Hollanda’nın oğlunu tanıdığını belirten baba Kadıoğlu “Şuanda sokakta yürüyemiyor. Çok ilgi var. Resim çektirmek ve imza almak isteyenler oluyor. Okulda da durum aynı şekilde. Ferdi çekingen bir çocuk henüz bunlara alışamadı” dedi.  

TÜRKİYE’DEN RESMİ TEKLİF YOK

Türkiye’den takım bazında resmi bir teklifin gelmediğini belirten Feyzullah Kadıoğlu, menajerlerin Ferdi’yi götürmek istediği takımlar olduğunu belirtti. Hatta bu takımlar arasında Türkiye’nin 4 büyük takımından birisinin de olduğunu söylemişler.



AİLECE TRABZONSPORLULAR

1978 yılında Trabzon’dan Hollanda’ya göç eden Feyzullah Kadıoğlu, 17 sene öncesine kadar Türkiye’ye gelip gidiyormuş. Ancak 17 yıldır gelmediğini belirtirken, Ferdi’nin ise Türkiye’ye hiç gelmediğini söyledi. Oğlunun Almanca ve Fransızca bildiğini ancak Türkçe’sinin çok zayıf olduğunu ifade eden baba Kadıoğlu, “Dil konusunda fazla bir şey yapamadık, okulu Hollanda’da, bütün arkadaşları burada, Türkçe’yi konuşacak bir ortamı yok ancak Trabzonspor aşkını aşılamayı başardık. Ailece bordo-mavi renklere gönül verdik” dedi.

TRABZONSPOR İÇİN HENÜZ ERKEN

Ferdi Kadıoğlu her ne kadar Trabzonspor aşığı olsa da Bordo-Mavili formayı giymek için erken olduğunu düşünüyor. Yaşının genç oluşu ve tecrübe eksikliğinin fazla oluşu baba Feyzullah Kadıoğlu’nu bu konuda temkinli konuşmaya sevk ediyor. Feyzullah Kadıoğlu, “Evet oğlum Trabzonsporlu ancak şuanda Trabzonspor için çok erken. Alacağı sorumluluğun ve taraftar baskısını kaldıramaz diye düşünüyorum. Şuanda hocaları onunla çok ilgileniyor. Biraz daha Hollanda’da pişmesi gerekiyor. Sonrası nasip diyelim. Menajeri de şuanda bizimle aynı düşünüyor. Zaten Ferdi’nin 2019’a kadar takımıyla sözleşmesi var” diye konuştu. Tüm Trabzonlulara selam yollayan Feyzullah Kadıoğlu, “Uzak olsak da kalbimiz Trabzon’da, bize destek olsunlar” ifadelerini kullandı. (İlkhaber)