FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, saatler önce maçın oynandığı Amsterdam'daki Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan gurbetçilerin şovuna Hollandalı taraftarlar da zaman zaman eşlik etti.

50 bin kişilik Arena Stadı'ndaki biletlerin tümü satılırken, Türk tarafların ise yaklaşık 17 bin 500 bilet aldığı belirtildi. Türklerin maça yoğun ilgileri maçtan günler öncesinde biletlerin tükenmesine yol açarken, taraftarlar biletlerin karaborsada yüksek fiyatlara satıldığını dile getirdiler.
Hollanda pasaportuna sahip bazı Türklerin ise maçı Hollandalı taraftar arasında izlerken, tribünlerin farklı kesimlerine asılan Türk bayrakları da dikkati çekti. Takımların sahaya ısınma için çıkmalarından itibaren tezahüratlarına başlayan gurbetçilerin, Galatasaray ve Fenerbahçe bayrakları da astıkları görüldü.

İki ülke arasında resmi ilişkilerin 400. yıldönümüne denk gelen maçı, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'nin yanı sıra Hollanda'da bulunan kimi Türk kökenli siyasetçiler ile işadamları da izledi.