Trabzonpor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Makedonya ekibi Rabotnicki takımına konuk oldu. Trabzonspor ilk maçta 23. dakikada Ilijoski'nin golüyle Makedon rakibine 1-0 yenildi. Maçın ardından konuşan Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma çok sert açıklamalar yaptı. 

Hurma, "Trabzonspor taraftarına karşı, Trabzon camiasına karşı benim bir duruşum olacak halde değilim. Buraya kimse ile kavga etmek ortalığı katmak için gelmedim. Ben kulübün prestijinin yerle ir olduğunu görüyorum. Kulübün içindekilere hiç bir saygısı olmadığını görüyorum. Burası büyük bir kulüp öyle biliyorum. 199 yılında ayrıldım. O zaman dünyanın en saygın kulüplerinden bir tanesiydi. Bunu geri alma zorunluluğumuz var. Bunu geri alacağız. Ama Trabzonspor taraftarı diyorsa bizim adımıza bir savaş verme, biz bu kulübün geçirdiği süreden memnununuz, her şey yolunda diyorsa bunun için benim yapabilecek bir şeyim yok. Her an her dakika bırakmaya hazırım" dedi. 
KULÜP 5'E AYRILDI
Hurma sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Eğer kulübü geri getireceksek ortaya ciddi mücadele koymamız lazım. Trabzonspor herkesten büyük. Burada en yüksek ego Trabzonspor. Ben oyuncularıma dedim kulübün içinde başka bir güç istemiyorum. 5'e ölünmüş bir Trabzonspor istemiyorum. Bir tarafta Fransızca konuşan, bir tarafta Almanya konuşan gurbetçiler. Ben başka bir şey istemiyorum. Herkes kulübe saygı gösterip işini yapacak. Kulübün içinde herkes kendi yerini düşünmek zorunda dedim" diye konuştu. 

HERKES KENDİ YERİNE DÜŞÜNECEK

"Başkan Başkan yerini, sportif direktör sportif direktörlüğünü düşünecek. Herkes başkasının yerine düşünüyor. Kulübümüzde talimatlar aşağıdan yukarı geliyor" diye sözlerine devam eden Hurma, şu şekilde konuştu: "Yukardan aşağı değil. Ben bu kulüpte daha önce çalışmış, kongre üyesi olmuş biriyim. Ben bunu asla kullanmadım. Reklamını yapmadım. Trabzonspor'a emek vermiş birisi olarak söylüyorum ki doğru kişi ben değilim. Yanlış kişişi dansa kaldırdılar. Bundan sonra Trabzonspor her geçen gün taraftarına, camiasına layık olmak için mücadele verecek. Ha veremiyoruz, Trabzonspor camiası sen kimsin otur yerine derse ben buraya para çalmaya gelmedim. Kulübe hizmet etmeye geldim. Trabzonspor'dan 3 ay maaş almaya gelmedim. Ben her yerde uzun süre çalışmaya geldim." 

KULÜBÜN ÜSTÜNDEN DOZER GEÇTİ

Kulübün üstünden dozer geçtiğini kaydeden Hurma, "Net söylüyorum. Kulübün üstünden dozer geçmiş. Eğer bu dozerin geçişini görmemişsek, ve bunu kabul etmekte zorluk çekiyorsak yapacak bir şey yok. Hiç kimse Trabzonspor'dan büyük değil. Hiç kimsenin egosu Trabzonspor'un üstünde olamaz. Zamanı gelince anlatacağım. Trabzonspor taraftarları ile ilgili ağır ithamlar bulundular. Aileme ithamlar bulundu. Ben de bu ailenin ferdiyim. Kendim için bir şey yapmadım. Eğer diyorsa Trabzonspor taraftarı camiası.. Herkes susuyor. Hiç kimse bir şey söylemiyor. Diyorlarsa senin haddine mi düşmüş ben bunu kabul ederim. Hemen gidebilirim. Ben hayatımın hiç bir bölümünde ömrünü kulüpte ki çalışmamız 2 ay olarak uzatıp maaş almaya gelmedim. Sportif Direktör olarak geldim, sportif direktör olarak çalışacağım" dedi.