Bugün şike sürecinde Fenerbahçe lehine yayın politikası ile bilinen ve tanınan Hürriyet Gazetesi ile DHA bu geleneğini devam ettirererk  Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Aziz Yıldırım ile olan yüzlerce karşılıklı yayın yolu ile hakaret davaları arasından cımbız ile birini çekerek Başkan hakkında yakalama kararı çıktığına dair bir haberi abonelerine servis etti.

Ne yazık ki haberde objektif haberde olması gereken karşı tarafın bilgisine başvurmak gibi bir en basit gazetecilik kuralı uygulanmadı.

Şike süreci boyunca ve Başkan Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor Başkanlığına seçilmesinden bu yana Fenerbahçeli gönüllü Avukatlar grubu Hacıosmanoğu’nun her yerde yakın takibe alarak “Aziz Yıldırım’a hakaret var” gerekçesi ile sayısı 850’yi bulan suç duyurusu müraacatları oldu.

Bu ağır sayısal suç duyursu dosyalarında Başkan Hacıosmanoğlu’nun adres tespitleri değişik şekilde yapıldı. Hürriyet’e bugün konu olan dosyada Hacıosmanoğlu’nun asıl ikametgahına tebligatın yapılamadığı tespit edildi.

Konunun bu yönünü görmeyen Hürriyet ve DHA eksik bilgi ile bir algı haberi yapıp şike sürecindeki Fener yandaşlığını bir kere daha gösterdi.

Ayrıca Fenerbahçe’de gönüllü avukatlar grubununa karşılık Trabzonspor’da böyle bir oluşumun henüz yeni oluşturulması da camianın ciddi bir eksiği olarak da kayda geçti.

Ayrıca Hacıosmanoğlu’na yakalama kararı haberinin özellikle Trabzon menşeyli haber sitesi ve diğer yayın organlarında DHA’nın algısı operasyonu çerçevesinde yer almasıda düşündürücü bir gelişme.

Başkan Hacıosmanoğlu 61saat’e yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Söz konusu karar ile ilgili tarafımıza yapılmış bir tebligat yok. Bana her gün Fenerli avukatlar tarafından onlarca tebligat gönderiliyor. Herhalde Aziz Yıldırım bana yayın yolu ile hakaret ediliyor gerekçesi ile mağdur edebiyatı yapma da Dünya rekoru kırdı. Bir Başkan bu kadar çok hukuğu karşısındakine baskı aracı olarak kullanır mı?” dedi.

Hacıosmanoğlu “adresim belli, kimliğim belli, evim belli, nerede olduğum belli, nerede yaşadığım belli, beni bulamayan sistem kendini bir gözden geçirsin” dedi.

Hürriyet’in ilgili haberinin linki..