Trabzonspor'un son iki maçtır hakem hataları nedeniyle aldığı mağulubiyelet bordo mavili taraftarları çileden çıkardı.

Trabzonspor Taraftar Birliği Başkanı Adem Söğüt, TFF'de görevli Trabzonspor tarafı İbrahim Usta ve Yaşar Aşçıoğlu'nu istifaya davet ederek şu açıklamalara yer verdi;

"2015-2016 sezonunda Süper Lig'de 7. Hafta geride kalırken, bu 7 hafta bize en kirli , en çirkin yüzünü pervasızca göstermiştir. Futbol hatalar oyunudur, hakemler de hatalar yapabilir ancak artık yapılanlar hatadan çok öte bir hal almıştır. Bir Takımın hakkını gasp etme bir yana; kahrolası şike sürecinden bu yana ilk kez yeşeren bir şehrin tekrar futbola dönme umudu, yok edilmektedir. 5 Yıldır ilk kez bir Galatasaray maçında şehir tekrar bütünleşmişken, takımını eski arzusu ile müthiş desteklerken, sırf Galatasaray'ı lige tutundurmak adına sözde en iyi hakemleri eliyle Trabzonsporumuz katledilmiştir. Camia, takımımız henüz bu yarayı saramamışken bu kez başka bir görevli hakem eliyle adeta 3 puanı elinden alınarak başka bir takıma verilmiştir. 

7 haftada takımımız aleyhine ve şampiyonluk yarışındaki rakiplerimiz lehine yapılan hakem hataları , yarışı adil olmaktan çıkartarak, bize sonu belli bir sinema filmi algısı vermektedir. Bu şartlarda haklarımızı savunmak adına biri başkan yardımcısı düzeyinde olmak üzere TFF yönetim kurulunda yer alan ve kendi liyakatları ile değilde tamamen kulübümüz desteği ile o koltuklarda kendilerine yer bulmuş olan İbrahim Usta ve Yaşar Aşçıoğlu'nun ne yaptığını çok merak ediyoruz. Eğer bulundukları makamlarda kendilerini o makamlara getiren TRABZONSPOR'UN Hakkını koruyamayacaklarsa derhal o koltukları terk etsinler. Trabzonspor'un Hakkı olanı kazanmasına müsaade edilmeyen yapıya ses çıkarmayan, müdahele edemeyen Trabzonsporlunun o makamlarda işi yok."