Kemal Serdar…

Kaptan Kemal…

14 yıl Trabzonspor’da forma giyen ve 6 yıl takım kaptanlığı yapan namı diğer Atmaca Kemal….

1995 yılında bordo mavili formasıyla futbola veda eden ve ailesiyle birlikte mütevazi bir hayata devam eden Trabzonspor’un efsanelerinden…

Geçtiğimiz günlerde kendisiyle köyünde karşılaştık ve kısa bir sohbet etme şansını yakaladık.

Hemen eski bir Trabzonspor oyuncusunu yakalamışken günümüzdeki futbol olaylarını sorduk. Aldığımız yanıt hepimizin ağzından çıkmış cümlelerden derlenmiş gibiydi…





‘’Günümüz futbolunda olan olaylar çok üzücü, ben böyle olmasını istemiyorum. Eski bir futbolcu olarak, Türk futbolu temiz bir sayfayla beraber yoluna devam etsin istiyorum. Maç izlerken içimde bir soru işareti olmasına tahammül edemiyorum. Maç izlemek bile gelmiyor içimden. Sadece ben değil herkesten duyar oldum artık . Maç izleyeceğiz de ne olacak hep şike hep şike. Elbette ki bir takım şampiyon olacak iki takım şampiyon olacak diye bir şey yok ama bu yalansız dolansız sadece ayak gücüne dayanan bir oyun olarak olmalıdır. Biz topumuzu oynarken formamız için oynardık. Başka bir amacımız yoktu. Düşüncemiz sadece oyundu’’ diyerek Trabzonspor’a değindik anında…

ADIMIZI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDIK BÖYLE DEVAM ETMELİ

Şuan ki durumda Trabzonspor'a taraftarın daha çok anlamlı sahip çıkmak zorunda olduğunu vurgulayan Atmaca Kemal, " Şampiyonluklar yaşamış bir Trabzonsporlu olarak, taraftar olarak, şehir olarak takımımıza böyle bir dönemde en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. Trabzonspor Camiası olarak biz, Anadolu takımımızın adını Türk futboluna altın harflerle yazdırdık bunu böyle devam ettirmeliyiz. Bütün takımların amacı sadece futbol olmalıdır. Futbol kardeşliktir, saygıdır, barıştır, fair playdir, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. "

TARAFTARI DA DİNLEMELİYİZ, YÖNETİMİ DE ANLAMALIYIZ

Trabzonspor kulübüne karşı yapılan haksızlıklara kimsenin tahammül edemeyeceğini söyleyen Kaptan Kemal, ancak taraftarın da bu kadar taşkınlık yapmasına anlam veremediğini belirtti. Kemal Serdar, "Trabzonspor taraftarı büyük bir camia yapılan haksızlıklara tahammül etme gibi bir şansı yok. Trabzonspor taraftarını benden çok iyi tanıyan yok.Taraftar bizi alkışlarıyla, desteğiyle bu güne kadar getirdi. Yanımızda oldu. Biz taraftara ister istemez sahip çıkmak zorundayız. Şimdi ise taraftarın neden bu kadar taşkınlık yaptığını anlamak zor. Taraftar bir şey yapıyorsa haklı tarafları da vardır. Türk futbolu neden böyle bir şey yaşıyor. Taraftarı yargılamadan önce çok iyi dinlemek lazım. Yaptıklarına doğru demiyorum ama iyi araştırmak lazım diye düşünüyorum. "

FENERBAHÇE'Yİ AKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in Trabzonspor'un hakkını kuşkusuz aradığını ifade eden Atmaca Kemal, " Fenerbahçe bu kadar konuşulurken neden şimdi tek tek aklanıyor. Sadri Şener de bunun farkında hakkını aramaya çalışıyor. Yönetimin içinde olsam bunu daha geniş kapsam da açıklardım ama buradan yönetimi iyi anlamamız gerektiğini vurgulayabilirim. Bir şeyler görmüşler bu yüzden de belirli yerlere başvurmuşlar. Görüşmeler ayarlanmış onlarda Trabzonspor’un hakkını arıyorlar. Ne yapılıp yapılmayacağını içerdekiler daha iyi bilirler. Benim gücüm yok artık ben ne yapabilirim diyen bir yönetici varken ben daha ne yapabilirim bu çok önemli. Yönetimi anlamaya çalışmalıyız bazı yerlerde"

UEFA'YA BAŞVURMAMIZ BOŞUNA DEĞİL

Trabzonspor'un UEFA'ya başvurusunda mutlaka bir beklentisinin olduğunu söyleyen Atmaca Kemal, "UEFA buna nasıl bakar bunu bilemem daha önce Avrupa da yaşanmış bir şeyler var İtalya olsun başka takımlar olsun cezasını almışlar. Trabzonspor UEFA’ya müracaat ettiyse bir beklenti var demek ki. Haksızlık yapıldıysa hakkını arayacak" dedi.

Öte yandan İbrahim Akın'ın şok açıklamalarına da açıklık getiren Kaptan Kemal,"’Güçlü olan ayakta kalıyor. Orda bir güç var. Sen bunun yanlış bir karar olduğuna inanıyorsun ama bunu söyleyemiyorsun’’ şeklinde konuştu.

İKİ FUTBOLCUNUN DA YAPTIKLARINI TASNİF ETMİYORUM

Emre Bölezoğlu ve Zokora’nın derbilerde birbirlerine karşı yapmış olduğu hareketlerin futbola uygun olmadığını vurgulayan Kemal Serdar, "Ben onların ağabeyi olarak sahada bunların yaşanmaması gerektiğini söylüyorum. Saygı olmalıydı. Bizde dışarıdan üzülüyoruz. Bunların yaşanmamasını istiyoruz. Bu kavga değil barıştır. İnsanlar aksine birbirleriyle kaynaşmalıdır. Bir kere sen amatör değilsin profesyonel bir futbolcusun bu konuda hata yapmaman gerekir" dedi.

MEVKİ DEĞİL, KADRO EKSİK

Trabzonspor’un kadrosunda kaliteli oyuncuların olduğunu ancak o oyunculara destek olacak futbolcunun olmadığını belirten Kaptan Kemal, "Burak tek başına götüremez Burak’a yardımcı olacak oyuncu lazım. Bunu ben eski bir futbolcu olarak görebiliyorsam hocam zaten görüyordur. Bunu dile getirecek olan da ben değilim bu durumda. Takımı güçlendirmek için maddiyata da gerek var en nihayetinde. Ama o kadar imkan varken bu biraz zorlayarak aşılabilecek bir durum diye düşüyorum"

PEKİ ATMACA KEMAL ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Trabzonspor'un efsane Kaptan Kemal ile sohbetimize biraz da kendi yaşantısından devam ettik. Futbol Antrenörlüğü için diploması olduğunu ancak artık bu kavga gürültüyü kaldıracak bir yapısının olmadığını dile getiren Atmaca Kemal, artık futbolu seyirci olarak takip ettiğini ve ailesiyle birlikte yaşamına mutlu bir şekilde devam ettiğini söyledi.



Futbolculuk yıllarında aklında kalan anılarını sorduğumuzda ise ‘’Yaşadığımızı yaşadık, işimiz futboldu oynadık kupayı aldık ve bitirdik’’ diyerek bize ve Türk Futboluna bir ders veriyordu sanki kaptan...

Kemal kaptanın takım için son sözleri ise hepimizin içini titretmişti…

‘’İÇİM YANIYOR, TRABZONSPOR BİZİM SEVDAMIZ…’’