Trabzon Amatör Küme’nin köklü kulüplerinden İdmanocağı’nın Başkanı Mehmet Öz, kulüple ilgili önemli açıklamalar yaptı. İdmanocağı’nın bir spor kulübü olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Öz; “Futbol, basketbol, hentbol, atletizm, yüzme ve voleybol bütün branşlar bizim gözbebeğimiz” dedi. İşte Sarı-Kırmızılıların başkanı Öz’ün, günebakış’a yaptığı o birbirinden önemli açıklamalar;

TÜM BRANŞLAR GÖZBEBEĞİMİZ
“Bütün branşlar bizim gözbebeğimiz. Futbol, basketbol, hentbol, atletizm, yüzme, voleybol hepsi bizim için değerli. Ama biz başarıyı voleybolda yakaladığımız için bu branş daha çok ön plana çıkıyor. Bu nedenle de diğer branşların yerinde durması bile sanki onlarla ilgilenmediğimiz görüntüsü ortaya çıkıyor. İdmanocağı zaten spor kulübü. Bizim tek bir branşla ilgilenme gibi şansımız ve hakkımız yok. Ekonomik şartlarımız doğrultusunda tüm branşlarda yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Başarıyı bayan futbolda da bulduk, dolayısıyla bulduğumuz sponsorla bu yıl burada da Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edeceğiz. Erkek futbol takımımızda da yetiştirici bir misyonumuz var. Bu yıl bir üst kümeye çıkacak şekilde bir yapılanma oluşturduk. Bunu yaparken yine altyapıdan gelen oyuncularımıza ağırlık vereceğiz. Yüzme branşında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bunların hepsi planlamanın istemenin ürünü. Eleştirmek kolay ancak yapmak kolay değil. Biz bunları yapıyoruz ve istediğimiz için gerçekleştiriyoruz.”

KENDİMİZİ BAŞARILI GÖRÜYORUZ

“Biz kendimizi başarılı görüyoruz. Mevcut şartlarımız ile birlikte Türkiye’de ulaşılması yerlere ulaştık. 8 yıl önce voleybol takımımızı bir velinin isteği üzerine sadece çocuklar voleybol oynasın diye kurduk. Bugün Avrupa kupalarına gidiyoruz. Mücadele ettiğimiz takımların hepsi belediye ve kurum takımları. Biz ise amatör bir takımız. Bizim tek avantajımız biz Trabzon’uz. Spor kentiyiz. Sporda başarıyı kendimizce vazgeçilmez kılan insanlar topluluğuyuz. Biz bunu istediğimiz zaman başarabileceğimizi her zaman gösterdik. Bugün başka örneği var mı bilmiyorum; 2. Lig’den çıkan bir voleybol takımı ligi 5. tamamlayıp Avrupa Kupaları’na katılacak.”

HALK BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRİYOR
“Voleybolda altyapımız da oldukça iyi. Trabzon’da, Ankara’da ve İstanbul’da olmak üzere üç yerde altyapımız var. Buralarda şuan çok yetenekli voleybolcular yetişiyor. Yarın bunlar takımımızın temelini oluşturacaklar. Bu işin altyapısını oluşturamazsak zaten sürdürme şansımız yok. Altyapı, sponsor ve halkın isteği olmadan bu işin devamlılığı mümkün değil. Biz geçen yıl maçlarımızda bütün salonu doldurduk. Basketbolda da salonun tamamı doldu ancak futbolda stat bomboş. Buradan verilen net bir mesaj var. Trabzonlu başarıyı ödüllendiriyor. Ama bunu taraftar yapıyor. Bunu iş dünyası, Trabzon’un önde gelenleri de yapmalı.”

TRABZON SPORA DESTEK VERMİYOR
“Trabzon’u yönetenlerin spora hizmet ettiklerini, destek verdiklerini düşünmüyorum. Bugün belediyeden spora aktarılan kaynaklar çok kısıtlı hatta yok denilebilir. Bugün bizim kulübün isim sponsoru Ortahisar Belediye ya da Trabzon Belediye olsa bu kulüp büyük başarılara imza atar. Biz sadece üç-beş kişinin mücadelesiyle Avrupa’ya gidebilecek başarı elde edebiliyoruz. Trabzon Belediyesi ya da Ortahisar Belediyesi’nin desteğiyle biz şampiyonluğu Eczacıbaşı’nın da, Vakıfbank’ın da, Fenerbahçe’nin de elinden alıp buraya getiririz. Çünkü biz bu işe daha çok zaman ayırıyoruz, daha çok istiyoruz, daha iyi koordine olabiliyoruz. Biz bu işi yüreğimizle istiyoruz. O başarı bizim yaşam felsefemiz. Buyursunlar bize isim sponsoru olsunlar, 2 ya da 3 yıl içinde onlara şampiyonluğu vadediyorum. Buyursunlar, reklamsa bundan daha iyi reklam olamaz. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de adını duyuracağız. “Avrupa Kupaları’na katılıyoruz dedik. Eylül ayında Trabzon’da Balkan Kupası’nı oynayacağız. Buradan birinci çıkıp EuroChallenge’ye geçeceğiz. Geçen yıl Bursa Belediye şampiyon oldu. Bizde bunu yapabileceğimize inanıyorum. Bize sadece destek lazım. Trabzon’u yönetenlerin sporu çok fazla desteklediklerine ve sporun içinde olmak istediklerine inanmıyorum.”

BAŞARIDA SINIR YOK
“Bizim başarıda sınırımız yok. Sponsor bulduğumuz sürece Türkiye’de şampiyonluk Avrupa’da da başarı kovalayacağız. Bu yıl Balkan Kupası’nı cepte görüyoruz. EuroChallenge’de en az final oynayacağımıza inanıyoruz. Neden bu kadar iddialıyız; Trabzonlu’nun doğasında var iddialı olmak ancak ben takımıma da güveniyorum. En büyük özelliğimiz biz takım olma ruhunu çok çabuk yakalıyoruz. Bugün bakıldığında ses getirecek transferler yaptık. Yabancı olsun yurtiçi olsun en iyilerini kadromuza kattık. Hocamızı seçerken de bu işi başarabilecek ve başarıya aç olan bir seçim yaptık. Çok iddialıyız. Kurduğumuz takıma, hocamıza, yönetici arkadaşlarımıza  inanıyorum. Biz bu işi başaracağız. Başaramamak gibi bir durum söz konusu değil.”

ŞAMPİYONLUK ZOR DEĞİL
“2. Lig’de iken çok kez 1. Lig kapısından döndük. Biz sürekli yatırım yaptık ancak voleybol bize biraz yabancıydı. 2 yıl bizim için öğrenme yılımız oldu. Sonrasında hoca değişikliği ve iyi kurulan takım ile 1. Lig’e çıktık. 1. Lig’deki ilk yılımızda da iyi kadro kurduk ve Avrupa Kupası’na katılma hakkı elde ettik. Destek verildiği sürece Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu’nu Trabzon’a getirebileceğimize inanıyorum. Bu çok zor bir hedef değil.”

TEK ADAM DEĞİLİM
“İnsanların söylediği tek şey; Mehmet Öz demek İdmanocağı demek, İdmanocağı demek Mehmet Öz demek. Ama bu hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Bayan futbol takımımızı Gürkan hoca ile Hasan Şahinkaya’ya devrettik. Allah nasip ederse Türkiye şampiyonluğu gelecek. Voleybol takımımızı Ekrem ile Necla arkadaşlarımıza devrettik. Futbolu bir yönetici ve bir hocamıza devrediyoruz. Basketbolu Kamil arkadaşımıza devrettik. Yüzmeyi İbrahim Mandıralı kardeşimiz götürüyor. Bunların hiçbirinde benim yetkim yok. Biz iş bölümü dağılımını kendi aramızda çok iyi yapıyoruz. Eksik kaldığımız yerlere ben sürekli müdahale ettiğim için Mehmet Öz her şeyde var deniliyor.”

AMATÖR LİG YAKIŞMIYOR
“Futbolda altyapımız çok iyi. Bunun devamı gelsin diye beden eğitimi öğretmenleriyle altyapıyı destekliyoruz. A takımı 1. Amatöre yeniden çıkaracağız. Ancak İdmanocağı’na amatör lig yakışmıyor. İdmanocağı’na profesyonellik yakışır. 3 yıl yatırım yaptık ama olmadı. İdmanocağı kendi tesisinde kendi sporcusunu yetiştirip pazarlayan bir kulüp olmalı. Ama maalesef bunu bugüne kadar başaramadık. Bizden öncesi de başaramadı. Bunun için şuan çaba gösteriyoruz ama yeterli değil. Bu camianın sahiplenmesiyle olacak bir iş. Altyapıdan bir oyuncu bir takıma gideceği zaman yerel yöneticiler bir şekilde bize ulaşıp yardımcı olun gibilerinden aracı oluyorlar ama iş destek, yardıma gelince kimse ortada olmuyor.”

TRABZON ÜRETİYOR AMA…
 
Geçen yıl voleybolda Avrupa Kupası’na katılma şansı elde ettik ancak tek bir maçımızda ne Valimizi, ne bir belediye başkanımızı görmedik. Neden maçlarımıza gelmiyorlar? Dolu bir tribün var, başarı var ama yanımızda kimse yok. Trabzon spor şehri. Trabzon her zaman sporcu üretiyor ama Trabzon sporu kullanmıyor. Üretilene sabır göstermek lazım, imkan tanımak lazım, sahip çıkmak lazım. Ama sahip çıkma konusunda çok zayıfız. Trabzon bize sahip çıksın, Trabzon yanımızda olsun, biz koyduğumuz hedeflere ulaşacağız. Biz kendimizi 1967 ruhundaki Trabzonspor gibi görüyoruz. Biz kendimizi hedefe odaklanmış bir ekip olarak görüyoruz. Trabzonlu iş adamlarımız ve Trabzon’u yönetenler bize maddi ve manevi destek versin. Bunlarla birlikte bir daha büyük başarılara imza atarız.”