Trabzonspor ile Beşiktaş derbi bir maç oynuyor, rakipleri puan kaybetmiş, iki takımın da futbolcularının umurunda değil.

İki takımın futbolcuları da “aman dikkatli olalım, ne olur olmaz” diyerek birbirlerini kolluyor. Yahu kardeşim ne olursa olsun, bir oynasanıza...

Tamam; Beşiktaş maddi sıkıntılar içinde mücadele etmeye çalışıyor. Çalışıyor da Trabzonsporlu arkadaşlar maçı kazanırsanız durumun ne olacağının farkında değil misiniz?

İlk 45 dakikada kalede Trabzonspor çok açık vermedi. Daha çok orta sahada pas yaptı. Ama gol pozisyonu da yok. Yalnız gol pozisyonu her iki takım için de yoktu. Tam devre bitecekken Slovak Marek Sapara’nın nefis golüyle Trabzonspor 1-0 öne geçti.

Garip futbol ikinci yarıda da devam etti. Beşiktaş havlu atmayı bekliyor, ama havluyu attıracak Trabzonspor’un umurunda değil. Onlar da rakibin gardını indirmeyi hiç düşünmüyorlar.

Hiç olmayacak bir duran topta Milli Takım’a alınmaması eleştirilen kaleci Onur, kendine yakışmayan bir golü yiyince, Beşiktaş diriliyor. Öyle ki, 70. dakikaya girildiğinde Beşiktaş’ın forvetini beceriksizliği Onur’un kaledeki iyi duruşu olmasa, durum 3-1 ya da 4-1 olacak.

Onur beraberlik golünde ne kötü bir performans ortaya koyduysa, kurtardığı gollerde de tam tersine o kadar iyiydi. Bordo-Mavili taraftarlar her zaman böyle Onur’un kalede olmasını istiyorlar ve bekliyorlar.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ikişer puan kaybettiği haftada modaya uyan Trabzonspor yine büyük bir fırsatı kaçırdı. Üstelik ikinci yarıda oynanan futbol da hiç iç açıcı değil.

Zokora ilk defa bu kadar takıma katkıda bulunan bir futbol oynadı. Sol Bamba iyi oyununa devam ediyor. Mustafa Yumlu ve Sol Bamba’nın uyumu iyi. Emerson da bu uyuma katıldı. Ama sağ tarafta Zeki Yavru, daha yeni. Çok daha dikkatli olmalı. Orada Trabzonspor aksama yaşıyor. Eğer takım arkadaşlarıyla uyum sağlayamazsa hem formasını kaybedebilir, hem de Trabzonspor bu durumdan zarar görebilir.

Ama Trabzonspor’un en büyük sıkıntısı içeride ya da dışarıda olsun, ileri uçtaki adamlarının takıma çok katkıda bulunmaması. Bu karşılaşmada da bu açıkça ortaya çıktı.

Son olarak anlayana Cüneyt Çakır’ın dün geceki karşılaşmanın hakemi olduğunu yazmak isterim.