61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor’a sezon başında Benfica’dan transfer edilen Cardozo, bordo-mavililere giderek ısınmaya başlıyor. Ligde attığı 5 golle gol krallığı sıralamasında bir çok oyuncuyla birlikte 3. Sırada bulunan Cardozo’nun bu hafta ağlarla buluşacak topu da hatırlanacağı üzere Galatasaraylı Yekta tarafından elle kesilmiş ancak hakem bu durumu görmemezlikten gelmişti.

Cardozo’nun Trabzonspor’da ki uyum sürecini atlatmaya başladığı gözlenirken takıma tam anlamıyla uyum sağladığında çok daha yararlı olacağı ifade ediliyor. 

Bu noktada akıllara Trabzonspor’un sezon başında ismi Cardozo ile birlikte transfer dedikodularında adı geçen Mitroglou ve Slimani’yi getirdi. Trabzonspor’dan bu oyuncular için astronomik rakamlar istenmesi bu transferlere engel olmuştu.

Ancak her iki oyuncunun kendi liglerinde gösterdikleri performans ise Cardozo’nun 1 gol de olsa gerisinde kaldı. Slimani, Portekiz liginde Sportig Lizbon ile 4 gol atarken 1 gol de Avrupa’da attı. Mitroglou’da Olimpiakos ile çıktığı Yunan Liginde Slimani ile aynı performansı gösterip toplamda 5 gol attı. Cardozo ise Trabzonspor formasıyla Avrupa’da da dahil toplamda 6 gol attı.