Başlıktan ne kast ettiğimi anlamışsınızdır. Bursaspor, tarihinde ilk kez Trabzonspor’u sahasında yenerek bir ilke imza attı. Gerçekleşen bu ilkte İlker Meral’in katkısı vardı. Zira, Ömer Erdoğan topa ayakla müdahale yüksekliğinde kafa ile dokunduğu esnada Bamba da ayakla müdahale etti ve geriye düşün topa Yasin, belki de maçtaki tek olumlu hareketini yaparak mükemmel bir vuruş yaptı ve topu Bursaspor filelerine gönderdi. Ne var ki, İlker Meral bu pozisyonu endirekt serbest vuruş olarak değerlendirip Trabzonspor’un bal gibi golünü iptal etti. Bazı İsmi Büyük Takım??? fanatiği ve yazarlar Yasin’in vuruşundan önce İlker’in düdüğünü çaldığını yazacaklardır ancak bunun aslı yoktur, çünkü düdük çaldığı esnada Yasin topa vurmuştu, ancak henüz kaleye girmemişti.

TS YÖNETİMİ İLKLERİNE BİR YENİSİ EKLEDİ
İlker Meral’în hatasını bir yana bırakalım. Bu rezaletin esas sorumlusu, bu kadar kötü bir takım kuran Trabzonspor Yönetimi ve Teknik Direktör Şenol Güneş’tir. Bu şekilde, yanlış işler yapmada zirveyi yakalayan yönetim, ilklerine bir yenisini eklemiş oldu.

TS YÖNETİMİNİN İLKLER DOSYASI KABARIK
Bu yönetimin imza attığı pek çok İLK’ler var. Maalesef bunların hepsi KÖTÜ İLKlerdir;
1. İlk kez sahasında Bursaspor’a mağlup oldu.
2. En büyük parayı harcayıp kulübü iflasa sürüklediler.
3. En çok yabancı oyuncuyu transfer ettiler
4. 10 milyonlarca Euro bedel ödedikleri kalitesiz futbolcuları oynatamayıp bedelsiz olarak gönderdiler
5. En değerli oyuncularını elinde tutmayı beceremeyip rakip takımlara bedava kaptırdılar
6. Avrupa kupalarında sıfır çektiler
7. Federasyon başkanları ve kendi futbolcuları tarafından kandırıldılar

BURSASPOR GALİBİYETİ HAK ETTİ
Trabzonspor takımı maç boyunca rakibine ezildi. Bursaspor 5-6 adet net gol pozisyonu yakaladı. Buna karşılık Trabzonspor son dakikalarda iki gol pozisyonu yakalayabildi. Trabzonspor’un sahasında bu kadar mahküm oynadığı çok az maç hatırlıyorum. Son dakikadaki hatalı hakem kararına rağmen oynadığı futbol ile Bursaspor galibiyeti hak eden taraftı.

TEKNİK DİRKETÖR YİNE HATALI TERCİHLER YAPTI
Geçen hafta hatalarını kabul eden Şenol Güneş yine hata yapmaya devam etti:
· Takımda her hangi bir oyun sistemi yok.
· Takımda hırs, inanç ve mücadele azmi yok.
· Köşe vuruşlarında ön direkte kimse bulunmadığı halde çoğu köşe vuruşu ön direğe yapıldı.
· Maç boyunca çok sayıda geri ve yan pas yapıldı.
· Halil ve Olcan uzun zamandır hiçbir varlık gösteremedikleri halde ısrarla ilk 11’de oynatıldı.
· Sapara geçen haftalarda iyi idi diye bu haftaki kötü oyununa uzun süre sabredildi.
· Hazırlık maçlarında çok iyi performans gösteren ve oyuna girdikten sonraki kısa sürede de iyi oyunun sürdüren Emre’ye ilk kez ve çok kısa süreli yer verildi.
· Janko ilk yarıda orta sahanın gerisinde oynatıldı, ikinci yarıda da korkak bir hali vardı. Daha önce 5-10 dakika oynatılan bu oyuncu başkalarının baskısı ilk 11’de ve 90 dakika oynatıldı.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ İDİ
Geçen haftaki yazımda “Bu kafa ile devam edilirse Trabzonspor’un ve taraftarının canı çok acıyacak gibi görünüyor. BJK takımı ile rakip sahada berabere kalınması sizleri aldatmasın” demiştim. Bu kez daha net ifade ediyorum. Maalesef Trabzonspor takımı son dönemlerde ülkemizin EN KÖTÜ FUTBOL OYNAYAN TAKIMI durumundadır. Bu takımın isminin Trabzonspor olduğunu bilmeyen bir kişi bu maçı seyretse “BU TAKIM KÜME DÜŞER” yorumunu yapardı.
Umarım kulübü bu hale getirenler biraz vicdan muhasebesi yapar ve “CEK CAK edebiyatını bırakıp ilk genel kurulda görevi ehline devreder. Bir maç kaybetmekle dünyanın sonu gelmediğini ve bunun bir spor olduğunu ben de biliyorum, ama “KÖTÜ HALİN DEVAMININ KABUL EDİLEBİLİR BİR YANI YOKTUR”.