Bordo-Mavililer'in iki oyuncusu Malouda ve Celustka için İngiliz kulüpleri harekete geçti. Fransız yıldıza Leicester City resmen talip olurken, Sunderland de Celustka'nın peşini bırakmıyor

Avusturya’daki kampta Vahid Halilhodzic’in gözüne giren Florent Malouda’ya, İngiliz ekiplerinden teklif geliyor. Geride kalan sezonun ikinci yarısında teknik heyetle problemler yaşayan ardından da lig bitmeden ülkesine dönen Malouda için Premier Lig’e yeni yükselen Leicester City’nin Trabzonspor’un kapısını çaldığı öğrenildi.

Ada basınının saygın gazetelerinden Daily Mirror ve The Guardian’ın haberlerine göre, Leicester’ın hocası Nigel Pearson’ın bir üst ligde oynayacaklarını belirterek takıma birkaç deneyimli oyuncu takviye etmek istedikleri öğrenildi.

Yıllarca Chelsea’de forma giyen Malouda’nın nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Halilhodzic tarafından affedilen ve kampa götürülen 33 yaşındaki yıldız oyuncu adına Trabzon Yönetimi ne kadar bonservis bedeli isteyeceği ise bilinmiyor. Celustka’ya izin çıkmadı Transfer döneminde elden çıkardığı oyuncularla kasasına 11 milyon Euro para koyan Bordo-Mavililer’de Celustka’ya izin çıkmadı. Sunderland, geçen sezon kiraldığı Çek futbolcu için yeniden teklif sunduğu fakat görüşmelere Halilhodzic cephesinden veto geldiği öğrenildi. Öte yandan başta Mustafa Reşit Akçay’lı Akhisar olmak üzere birçok  Süper Lig ekibi takımda düşünülmeyen Mustafa Akbaş ve Abdulkadir Özdemir için sırada olduğu öğrenildi.