Süper Lig'de pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Trabzonspor, ezeli rakibine İstanbul'daki maçlarda son yıllarda büyük üstünlük sağladı. Bordomavili takım, siyah-beyazlılar ile İnönü Stadı'nda oynadığı son 5 maçta yenilgi yüzü görmezken, 2 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. En son 2007-08 sezonunda Kartal'a İnönü'de 3-0 mağlup olan Fırtına, sonraki 4 sezonda 2008-09'da 1-1, 2009-10'da 0-0 berabere kalırken, 2010-11 ve 2011-12 sezonlarında rakibini 2-1 mağlup etti. Süper Final'de ise sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

SON 8 KARŞILAŞMADA 1 KEZ YENİLDİ
Trabzonspor, deplasmanda oynadığı son 8 karşılaşmada da Beşiktaş'a galibiyet sayısında 4-1 üstünlük kurdu. İnönü'de 2005- 06 sezonunda 1-0, 2006-07'de ise 3-2 kazanmayı başaran bordo-mavili takım 8 maçlık periyotta rakibine toplam 10 gol atarken, Beşiktaş ise 9 kez fileleri havalandırdı. Fırtına, Beşiktaş karşısında deplasmandaki bu üstünlüğünü pazar günü de sürdürmeyi hedefliyor.

PRES VE HIZLI HÜCUM
Beşiktaş derbisinin hazırlıkları basına kapalı olarak devam ediyor. Bordo-mavililerin dün yaptığı idmanda taktik çalışmalar gerçekleştirildiği bildirildi. Teknik direktör Şenol Güneş'in pazar günkü karşılaşmada oyun planını pres ve hızlı hücum üzerine kurduğu öğrenildi. Tecrübeli hocanın, öğrencilerinden siyahbeyazlı savunmaya baskı uygulayarak oyun kurmalarını engellemelerini istediği, orta sahada kapılacak topları ise kanatlara aktarıp hızlı şekilde rakip ceza alanına girmelerini öğütlediği belirtildi. Güneş'in kanatlarda Olcan ve Volkan'a şans vermeyi düşündüğü ifade edildi.

DEFANSTA ALTIN 4'LÜ İLE DEVAM
Avrupa'nın üst düzey liglerinde Bayern Münih'ten sonra en az gol yiyen 2. takım olan Trabzonspor, Beşiktaş derbisinde savunmasına güveniyor. Teknik direktör Şenol Güneş, 7 maçta sadece 3 gole geçit veren defansı bozmayacak. İnönü'de savunma yine Zeki, Mustafa Yumlu, Sol Bamba ve Emerson'dan oluşacak. Kolundaki sakatlığı geçen Giray Kaçar'ın 'oynarım' dese de riske edilmeyeceği öğrenildi.