Kulüp başkanı Seymen Gençtürk, U-13 liginin TFF tarafından organize edildiğini belirterek, ‘İstanbul Trabzonspor bu lige grubunda katılan tek amatör kulüptür’ dedi.

Gençtürk şöyle konuştu:
“İstanbul Trabzonspor, Fenerbahçe, Eskişehir, Ordu gibi profesyonel kulüplerle mücadele edecek. Tüm Türkiye’de bu ligi oynayacak 104 takımın içine girme başarısı gösterdi. Kütahya’da profesyonel kulüplerle aynı gruplarda yer alacağız. Hedefimiz ilk kez katıldığımız U-13 Türkiye Şampiyonası’da Trabzon’u en iyi şekilde temsil etmek.”

Gruplarında Eskişehirspor, Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor gibi güçlü rakiplerin olduğuna dikkat çeken Gençtürk, bu şampiyonaya tecrübe kazanma gözüyle baktıklarını sözlerine ekledi.

Kurumsal Sahiplenme Şart!
İstanbul’da Trabzonspor’dan resmi izinli tek kulüp olduklarının da altını çizen başkan Seymen Gençtürk, “Trabzonspor adıyla İstanbul amatör kümede mücadele ediyoruz. Amacımız şampiyonluklardan çok, Trabzonspor’un altyapısı olmak. Türkiye’nin 7 bölgesinden yaklaşık 600 civarında oyuncu bünyemizde. 9-19 yaş arasında hedef oyuncularımız da var. Trabzonspor bu oyuncularla yakından ilgileniyor. Diğer büyük kulüplerin de takibindeyiz. Avrupa’da bazı kulüpler bu başarımızı merak ediyor ve bizi izliyor. Ama önceliğimiz Trabzonspor” şeklinde sözlerini tamamladı.