Bu sene yürürlüğe giren ve en son Taraftar Hakları Derneği'nin Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nde açtığı davada hakimce Anayasaya aykırı olduğundan Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen Passolig tartışılmaya devam ediyor.

22 Kasım Cumartesi günü İstanbul Taxim Hill Otel'de Genç Sosyal Demokratlar Derneğince düzenlenecek " Passolig Gölgesinde Zehirlenen Futbol " konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansa ünlü spor hukukçusu Av. Oktay Huduti, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karlı ile Sözcü Gazetesi Spor Editörü Emrah Soğukpınar katılacak.

Trabzonsporlu olarak ise KTÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Doğukan Bora Savaş bir sunum yapacak. Ayrıca Trabzonsporlu DikOyna taraftar gurubu temsilcileri diğer 3 büyük kulübün taraftarları ile birlikte futbolda ne istediklerini anlatacaklar. Konferansın amacı herkese futbolun borsada değil arsada güzel olduğunun hatırlatılması olarak belirlenmiş.

Passolig'e karşı doğrudan sözleşmede yer alan kişisel verilerin paylaşılmasına dair hükümlerin iptali için Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan Doğukan Bora Savaş' ın davasında da ilk duruşma 23 Aralık Salı günü yapılacak.

Davanın kazanılması halinde emsal olacağı ve binlerce taraftarın Aktif Bank'a dava açacağı tahmin ediliyor.
Panelde Trabzonspor taraftar grupları adına da ‘Dik Oyna’ taraftar grubu bildiri sunacak.