Spor Toto Süper Lig’de bu sezon üst üste iki maç kazanan Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında 3’de 3 yapma fırsatını teperken, rakibi karşısında tarihi bir yenilgi aldı. Bordo-mavililer aldıkları 3-0’lık mağlubiyetle ligde 'bir var bir yok' görüntüsü vererek taraftarını üzdü.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Trabzonspor, arzuladığı sonuçları alamayarak beklentilere cevap veremedi. Ligde puan durumuna bakıldığında bütün takımların bir birlerine yakın puanlarda olması bordo-mavili takımında üst üste iki maç kazanması Trabzonspor’u yeniden yarışa ortak etmişti. Akhisar Belediyespor ve Orduspor maçlarını kazanarak bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazanan Karadeniz ekibi evinde ağırladığı Eskişehirspor’a boyun eğerek bu sezon ligde 299 gün sonra 3’de 3 yapma fırsatını da tepmiş oldu.
Bordo-mavili takım geçtiğimiz sezon 22,23 ve 24 haftalarda seri galibiyetler elde etmişti. 22. Haftada Eskişehirspor’u 4-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, 23.haftada Ankaragücü’nü 4-0 mağlup etmişti ve 24. haftada ise Bursaspor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor söz konusu haftadan sonra 3 maç üst üste kazanma başarısı gösterememişti. Rakibi karşısında seri galibiyetler elde etme fırsatını yakalayan ancak aldığı şok mağlubiyetle hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, ligde ortaya koyduğu tablo ile taraftarını üzdü.

AVNİ AKER’DE TARİHİ YENİLGİLER
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olan Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Bursaspor’da sonra Eskişehirspor karşısında da tarihi bir yenilgi aldı. Ligin 9. haftasında 1-0 yenildiği Bursaspor'a tarihinde ilk kez sahasında mağlup olan bordo-mavililer, bu kez de Eskişehirspor'a tarihinde ilk kez sahasında yenildi. İki takım arasında 1974-75 sezonunda başlayan lig serüveninde, bugüne dek yapılan maçlarda rakibine evinde yenilmeyen Karadeniz ekibi aldığı şok yenilgiyle sahasında rakibine yenilmezlik unvanını da bırakmış oldu.

Trabzonspor'un bu sezon ligde aldığı sonuçlar şöyle:

Karabükspor -Trabzonspor: 1-1
Trabzonspor-Sanica Boru Elazığspor: 2-0
Gaziantepspor-Trabzonspor: 1-0
Trabzonspor-Sivasspor: 1-0
Fenerbahçe-Trabzonspor: 0-0
Trabzonspor-Mersin İdman Yurdu: 1-1
Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-0
Beşiktaş-Trabzonspor: 1-1
Trabzonspor-Bursaspor: 0-1
Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor: 2-1
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor: 3-1
Orduspor-Trabzonspor: 1-2
Trabzonspor-Eskişehirspor: 0-3

YEREL GAZETELERDEN AĞIR ELEŞTİRİ

Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler ise Trabzonspor’un Eskişehirspor karşısında aldığı 3-0 farklı mağlubiyeti ağır bir şekilde eleştirdi.

Karadeniz Gazetesi “Önce Kamera Şakası Sandık Sonra Ateşe Düştük”, Günebakış Gazetesi “Tarihin yüz karası “başlığını atarken, Taka Gazetesi “Matem Evi”, İlk Haber Gazetesi “Rezalet”, Kuzey Exspres Gazetesi “Bu Gemi Yüzmez”, Türk Sesi Gazetesi “Fırtınadan Es’er Yok” başlığını attı. Hizmet Gazetesi ise “Trabzonspor’a Neler Oluyor” diye başlık attı.