Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime bir iki gün kala işaretleyeceği adayın kim olacağından çok kulüplerin kimi aday göstereceği de seçime doğru artan derin ilişkilerin odağına oturdu.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise Ankara ve İstanbul’da temaslarını sürdürüyor. Şener, bu akşam için “ Geceye doğru aday netleşir” dedi. Şener, kafasındaki adayı toplantılarda kulüp başkanlarına empoze etmeye çalışacağını belirtirken “Bu konuda bana isim sormayın çünkü erken yıpranır buna izin veremem” dedi.


MEHMET ATALAY’IN GÖZÜ BAŞBAKANDA
Mehmet Atalay’ın özellikle TFF kongresinde ciddi bir delege çoğunluğunu elinde bulunduran Banka Asya ve 2 ile 3 lig takımlarının desteğini aldığı biliniyor. Ancak bu desteğe rağmen Atalay Başbakan’dan gelecek işarete bakıyor.


ULUSOY’A VİZE YOK
Haluk Ulusoy’a ise hükümet kanadından dair vize gelmedi. Bu arada, hükümetin Hakan Şükür vasıtası ile, eski bir futbolcunun federasyon başkanlığı ile ilgili nabız yokladığı da gelen bilgiler arasında. Bu ismin Eskişehir’de Ak Parti’nin de milletvekili aday adayı olduğu Fethi Heper olabileceği belirtiliyor..Bu isme Şener’in de sıcak baktığı ifade edildi..



BU ADAMA DİKKAT
Bu arada Federasyon Başkanlığı için yeni bir isim daha gündeme geldi. O da Kemal Kapulluoğlu. Haluk Ulusoy başkanlığındaki federasyonun hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi olan Kapulluoğlu’nun şike davası ile ilgili görüşleri ise şöyleydi;  "Federasyon'un şike soruşturmasında ismi geçen kulüplerle ilgili işlem yapması için ceza yargılamasının kesin hükmünü beklemesi gerekmiyor. Ceza kanunun suç tanımlaması ile UEFA ya da FIFA'nın disiplin talimatlarında yer alan disiplin suçu tanımlamaları birer bir aynı değildir. Ceza yargılamasının sonucu bekleyip, disiplin yaptırımı uygulamak bir suça iki ceza olmaz ilkesine aykırıdır. Kanıtlar belirleyicidir
."

KAYNAK: 61saat.com