Emre'nin Zokara'ya ırkçı küfürlerinden sonra ufak cezalarla kurtulup tekrar Zokara ile müsabakaya çıkan ve Zokara'ya elini uzatmasının yansıdığı fotoğraf karesi Trabzonsporlu taraftarlarca yılın fotoğrafı seçildi. Trabzonsporlu taraftarlar, "Zokara Türk futbolundaki adaletsizliğe boyun eğmediğini göstedi.
Emre'nin eli havada kaldı. Zokara bu fotoğraftaki dik duruşuyla tüm Türkiye'ye 'Türk futbolu bitmiştir mesajı verdi " demiştir. " diye yorum yaptılar.

ZOKORA İNSAN ŞEREFİ İÇİN YAŞAR:
Didier Zokora maç sonrası twitter'den attığı mesajda insan şerefini vurgulayarak, "Bir insan şerefi için yaşar, şerefi için çalışır, şerefi için ter döker. Eğer ben Emre'nin elini sıksaydım şerefimi yok sayardım" dedi.

Emre ise maçın ardından yaptığı açıklamada kendisine edilen küfürleri kast ederek yine Trabzonluluğundan dem vurdu. Emre şunları söyledi:

" Bana her küfreden arkadaş evlerine gittiklerinde annelerinin ellerini öpsünler. Bir insanın annesi küfrü hak etmiyor. Ben hiç öyle hata yaptığımı düşünmüyorum. Benim annem hiç hak etmiyor. Benim ailem Maçka da yaşıyor. İsteyen varsa oraya gidebilirler" dedi.