Türkiye Futbol FederasyonuGuus Hiddink'in sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Guus Hiddink’in sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesinin ardından yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu oldu. Cnn Türk'ün son dakika olarak duyurduğu habere göre; Oğuz Çetin ile yollar ayrıldı, Abdullah Avcı ile prensipte anlaşmaya varıldı.

TFF'den Hiddink ile ilgili yapılan açıklama şöyle: "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile AMilli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Hiddink'in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Sayın Guus Hiddink'e görevde bulunduğu süre içindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü ve idari kadrosu ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir."

Oğuz Çetin de gitti iddiası

A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Guus Hiddink'in ayrılmasından sonra yardımcısı Oğuz Çetin'in de görevine son verildiği belirtiliyor..

Avcı ile prensipte anlaşma sağlandı mı?

Guus Hiddink'in sözleşmesinin feshedilmesinden sonra takımın başına getirilmesi düşünülen ilk isim, Abdullah Avcı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Avcı ile Futbol Federasyonu'nun prensipte anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Yardımcısı Okan Buruk

Abdullah Avcı'nın A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesine artık kesin gözüyle bakılırken Avcı'nın yardımcılığını Okan Buruk'un, kaleci antrenörlüğünü de Haluk Güngör'ün yapacağı öğrenildi.

Abdullah Avcı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'daki yardımcısı Arif Erdem ise bundan sonra görevine İstanbul B.B teknik direktörü olarak devam edeceği gelen haberler arasında...

Gümüşdağ: Gündemimizde bir tek Avcı var

Habertürk'e konuşan Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, konuyla ilgili olarak açıklamada, "Gündemimizde sadece Abdullah Avcı'nın ismi vardı. Ne Ertuğrul Sağlam ne de bir başka ismi konuşmuştuk. Federasyon Yönetim Kurulu'nun yapacağı toplantıda konuyu görüşeceğiz ve daha sonra kararı kamuoyuna duyuracağız" dedi.

Tanman: Yarın konuyu ele alacağız

         Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktör konusunu yarın yapacakları yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını söyledi.
         Kısa sürede milli takımın başına bir teknik adam getirileceğini ifade eden Tanman, şunları kaydetti:
         "Bireysel olarak hepimizin aklından geçen isimler var ama bu konuları çok fazla dillendirmek istemiyoruz. Önemli bir karar ama resmin tümüne bakmak lazım. Olaya sadece A Milli Takım teknik direktörü diye bakmak çok doğru değil. Biz genel anlamda futbol için iyi şeyler yapmayı planlıyoruz. Büyük resim bizi
 daha çok ilgilendiriyor. Bu resimde A Milli Takım’ın teknik direktörü de önemli bir parça. Çok arayış içinde olacağımızı düşünmüyorum. Yarın yönetim kurulu olarak bir araya gelerek bu konuyu görüşeceğiz."
         Kamuoyunda yeni teknik direktörün Türk olması konusunda görüşlerin ağırlık kazandığının belirtilmesi üzerine Tanman, "Türkiye’de futbolla ilgilenen her insanın kafasında farklı isimler olabilir. Hepimizin de aklında farklı isimler vardır. TFF, futbolu yöneten kurum olarak dikkatli düşünmek zorundadır ve
 daha geniş perspektiften futbolun diğer birimleriyle de uyum sağlayabilecek bir tercih yapacaktır" diye konuştu.
         İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un teknik direktörü Abdullah Avcı’nın isminin milli takım için geçtiğinin hatırlatılması üzerine, bu konuda fazla yorum yapmayan Tanman, "Başarılı olmuş tüm teknik adamların bizim gündemimizde olması doğaldır" dedi.