İlk 2 karşılaşmada alınan galibiyet dolayısıyla moralli olan bordo mavililer, ligin dişli ekiplerinden Akhisarspor karşısında alacağı 3 puanla zirve yarışındaki iddiasını gösterme peşinde. 
UEFA Avrupa Ligi’deki Differdange maçında geçirdiği sakatlık dolayısıyla Süper Lig’in ilk 2 haftasında forma giyemeyen Mehmet Ekici’nin de iyileştiği Trabzonspor’da, noksan oyuncu bulunmuyor. Teknik direktör Shota Arveladze’nin, hafta içerisinde takımla faliyetlere başlayan başarılı futbolcuyu Akhisarspor maçında riske etmesi beklenmiyor. 18 kişilik kadroda olması beklenen Ekici’nin, yedek soyunma ihtimali yüksek görünüyor. Gürcü teknik insanın bu hafta kadroya dahil olan Marko Marin’e de ilk 11’de forma vermeyeceği belirtiliyor. Teknik patron Shota’nın, Beşiktaş karşılaşmasındaki 11’i ise bozması beklenmiyor. Oscar Cardozo’yu tekrar yedek oturtması beklenen Sohata’nın, ileride gol umudu olarak N’Doye’ye forma vermesi beklenmekte . 

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı Alper Ulusoy yönetecek. Adil Sinem ve Mehmet Cem Hanoğlu'nun muavin hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Bülent Gökçü olacak. Deniz Ateş Bitnel ve Özgür Sepin de ilave muavin hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor’un maça şu 11’le çıkması beklenmekte : Onur, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut, Constant, Okay, M’bia, Yusuf, Özer, Erkan ve N’Doye