Galatasaray, UEFA nezdinde kendine güvenceye almak için çalışırken, gözler transferin hızlı ekiplerinden Trabzonspor'a çevrildi. Halihazırda UEFA ile yürürlükte olan bir anlaşması olan, FFP kriterlerin yerine getirilmesi halinde 2018-2019'dan itibaren kısıtlamaların kalkacağı bu anlaşmaya göre Karadeniz ekibinin üç dönem boyunca yerine getirmesi gereken yükümlülükleri bulunuyor. 

Bu anlaşmanın duyurulduğu geçtiğimiz yılın mayıs ayından sonraki süreçte bordo-mavililer bir çok harcama yaptı. 2016-17 sezonunda bonservis ücreti olarak 15 milyon euro ödeyen Trabzonspor, elinden çıkardığı isimlerden yaklaşık 5 milyon euro elde etti.

Trabzonspor, 50. yılında iddialı bir kadro kurma hedefiyle bu sene de transfer harekatına girişti. Milan'dan Kucka (5 milyon euro), Bejing Guoan'dan Burak Yılmaz (3.5 milyon euro), Celta Vigo'dan Theo Bongonda (400 bin euro) olmak üzere şu ana dek 9 milyon euro bonservis bedellerine harcandı. Bordo-mavililer transfere nokta koymuş da değil... Jose Sosa gibi bir kanat oyuncusu peşindeki Trabzonspor, Gustavo Gomez ile gündeme gelen bir de stoper peşinde. Bu yeni transferlerin de bonservisli isimler olacağı göz önünde bulundurulduğunda, Karadeniz ekibinin bu sezonki harcaması kritik boyutlara erişecek.

Anlaşmanın taahhütleri

Trabzonspor'un UEFA ile yaptığı anlaşma 2016-17, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarını kapsıyor. 2016'da biten finansal yıl için maksimum 20 milyon ve 2017'de biten finansal yıl için 10 milyon euroluk bir başa-baş açığı rapor etmeyi taahhüt ediyor. Bordo-mavili kulüp 2018-19 izleme periyodu itibarıyla da başa-baş hesap kriterlerine tamamen uymak durumunda bulunuyor.