ÖZEL HABER-Forvet arayışlarını hızlandıran Trabzonspor’da son dönemlerin en somut gelişmesi yaşandı... Videoton engelini geçip yeni golcüsünü Avrupa Ligi gruplarına yetiştirmenin yollarını arayan Bordo-Mavili ekibin kurmaylarının İstanbul’da Sparta Prag’ın yıldızı Leonard Kweuke’nin menajerleriyle yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı.

2014 yılına kadar Çek ekibiyle sözleşmesi bulunan ve bu sezon oynadığı 4 maçta 5 gol atan 25 yaşındaki futbolcu için hem oyuncuya hem de kulübüne yapılan teklif her iki kesimden de kabul gördü.  Daha önce ülkesinde ve Almanya’da önemli deneyimler yaşayan 1.88 boyundaki futbolcu için Trabzonspor’un Sparta Prag’a 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği kaydediliyor.

Güçlü fiziği ile dikkat çeken, hava toplarında da çok etkili olan Kweuke’nin bitirici vuruş anlamında da Şenol Güneş’in ihtiyaçlarına karşılık verecek bir futbolcu olduğu, Giray Bulak’ın da yurt dışı seferinde Kamerunlu’yu çıplak gözle izlediği kaydedildi.

Kamerunlu golcünün Trabzonspor’a transferi ile ilgili 61saat.com’a açıklama yapan Başkan Sadri Şener, “Leonard konusunda görüşmelerimiz olumlu devam ediyor. Transferin mutlu sona ulaşması artık çok yakın. İnanıyorum ki 1-2 gün içerisinde Leo’yu Trabzon’a getirip imza attıracağız” dedi.

KWEUKE'NİN KARİYERİ
Bugüne kadar bir çok kulüpte top koşturan Kweuke'nin kariyerinde en uzun top koşturduğu takım ise Sparta Prag. Sparta Prag'dan önce Alman Eintracht Frankfurt takımında 6 maça çıkan Kweuke hiç gol atamadan 2009-2020 sezonunda Alman 2. lig takımı  Energie Cottbus'a transfer oldu. Burada 29 maçta 5 gol atabilen Kweuke sezon bitiminde Sparta Prag'a transfer oldu. Sparta Prag ile 53 lig maçına çıkan Kweuke 25 gol attı. Kamerun Milli takımıyla da 4 maç oynayan Kweuke 2 gol atabildi.

TOMAS JUN'U AKILLARA GETİRDİ
Trabzonspor'un Sparta Prag'dan bir aksilik olmaz ise transfer edeceği Kweuke akıllara, 2005 sezonunda yine aynı takımdan transfer edilen Tomas Jun'u getirdi. Tomas Jun'da Sparta Prag'dan transfer edildiğinde 95 lig maçında 35 gol kaydetmişti. O dönem büyük bir transfer ücreti ile Trabzonspor'a transfer edilen Jun, başarılı olamamış oynadığı 16 maçta hiç gol kaydedemişti. Ardından Beşiktaş'a kiralanan Jun, burada da 6 maçta sadece 1 gol atabilmişti. Bu noktadan sonra kariyerinde büyük bir düşüş yaşayan Jun son olarak Austria Vien takımında top koşturuyordu.

Kaynak: 61saat.com