Bordo-mavili grupta en etkin grup Vahid Halilhodzic zamanında takıma katlan Medjani, Constant, Fatih, Serdar, Yatabare ve Waris'in içinde yer aldığı Fransızca konuşan isimler. Bu isimlere takıma yeni katılan Mbia da eklendi.
Bu grup Yanal'ın gönderilmesi ve Constant'ın takıma dönmesinde önemli rol oynadı. Takım içindeki diğer bir etkin grup ise; Aykut, İshak, Musa, Soner, Ekici, Özer ve Deniz'den oluşan gurbeçtiler. Yanal zamanında takıma katılan; Uğur, Aytaç, Erkan Zengin ile Kayserililer grubu diye bilinen Alper, Salih, Okay ve Sefa'nın oluşturduğu grup ise Hurma ve Şota sayesinde şu anda en belirgin grup.
Trabzonlular grubunu ise; Onur, Fatih, Uğurcan, Yumlu, Akbaş, Zeki ve Yusuf oluşturuyor. Bu grup camiada en fazla hırpalanan grup. Geçen sezon Yumlu'nun kiralanması, Zeki'nin kadro dışı
bırakılmasından sonra, bu sezonda da Onur'un yanı sıra Akbaş'ın da kadro dışı bırakılması Yusuf'u bu gruptan uzaklaştırmış durumda. Trabzonspor'da bir de etliye sütlüye karışmayan herkesle Bosingwa ve Cardozo ile yeni tarnsfer Cavanda var.