Bugün bazı gazetelere İlan veren "Türkiye fair-play platformu" kimlerden oluşur? İlanlarının ücretini kim ödedi? Bu soruların cevabı araştırılırken, ilanın gazetelere Ankara'da verildiği öğrenildi.
Arkasında ise 15 Mart Perşembe akşamı İstanbul'da toplanan Trabzon Arama Konferansı'nın temsilcilerinin olduğu belirlendi

MUAMMER SAKA İLAN İLE İLGİLİ KONUŞTU
Eski Yönetici Muammer Saka'nın bu konuda sözcülük yaptığı ve İstanbul'daki toplantıylı organize ettiği belirtildi.

Türkiye Fair Play Platformu ve Trabzonspor eski yöneticisi Muammer Saka ve Dünya Fair Play Konseyi yönetim kurulu üyesi Erdoğan Arıpınar da CNN TÜRK'te Spor Masası programına telefonla katılarak verilen ilanla ilgili açıklamalarda bulundu.

İSMİ ARTIK KIYAMETE KADAR DUYACAKSINIZ
Platform adına konuşan Trabzonspor eski yöneticisi Muammer Saka, ilanı neden verdiklerini şu şekilde açıkladı:
Türkiye’de bu platformu duyamdığınızı söylediniz. Doğrudur ama bundan sonra kıyamete kadar duyacaksınız. Biz bunu sadece Trabzonspor için değil, biz bu ilanı Türk futbolu adına verdik. Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda aldığımızı karar üzerine böyle bir platformu kurduk.
Bunu başlattık internet sitemizi de kurduk bundan sonra bu platform aktif halde olacak.
Bundan sonra bütün mağdur olan takımların yanındayız. Bu şike sürecinde Trabzonspor en büyük mağdur olduğu için ilk adımı Trabzonspor ilanı vermekle başladık. Ancak bu ilan sadece Trabzonspor’u değil, Bucaspor, Kasımpaşayı’da ilgilendiriyor.  Biz sadece yönetmeliklerin mevcut yasalarının uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

DÜNYA FAİR-PLAY BAŞKANI FENERBAHÇE'NİN AVUKATI GİBİ
Canlı yayına bağlanan Dünya Fair-Play Konseyi Üyesi Erdoğan Arıpınar ise, Platform adında Fair-Play isminin kullanılamayacağını işaret ederek, “Fair-Play’den bahsedenler mutlaka fair play’e uyması lazım. Bu ilanı da ben Fair-Play’e uygun görmedim. Türkiye şikayet ediliyor gibi bir hal var ortada. Kimi kime şikayet ediyoruz. Avrupa’ya dünyaya memleketi şikayet ediyoruz. Kendi işimize bakalım. İsmi de kullanamazlar” dedi.
Arıpınar’ın bu sözlerine cevap veren Saka, “Biz sesimizi UEFA’ya duyurmak istiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu UEFA’ya bağlıdır. Bunlar unutulmaması gereken bir konu. Bunlar üst mercilerdir. Şimdi burada isme takılmanın bir anlamı yok. Fair-Play’e takılmamak gerek. Centilmenlik diyebilirsiniz. Burada ayrıntıya takılırsanız gündemi saptırırsınız. Amaca bakmamız gerekiyor” dedi.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI UEFA'YI MAİL YAĞMURUNA MI TUTACAK
Trabzonspor taraftarlarının UEFA’yı mail yağmuruna tutacağı şeklindeki soruya ise Saka, “Bu konuda duyarlı olan taraftarlar bu konuda gerekli yerlere hiçbir organizasyona gerek duymadan imkanları ile tepkisini gösteriyor. Biz bundan sonra Türk futbolu içerisindeki haksızlıklara göz yummayan bir ekip oluşturacağız. İsmi şu olmuş bu olmuş önemli değil. Biz mağdur olan hakkı yenen kime yardım edebilirsak ona yardım edeceğiz. Kazanın hak ettiğini almasını istiyoruz.” Diye konuştu.



İLANDA NE VARDI?
Yarım sayfa boyunda olan ve 3 dilde yayımlanan ilanda UEFA'ya bir çağrı yapılıyor ve "Türk futbolunu siz kurtarın" deniliyor. Fair-Play Platformu adında bir kuruluşun ilginç ilanında şöyle denildi;
"Sayın Michel Platini, Sayın UEFA yetkilileri; Türk futbolu kirlenmiştir. UEFA, şikeye karışan takım Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmiştir. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, son 8 aydır, şikeye karşı disiplin yaptırımları uygulamasını engellemiştir.
Ahlâksızlık futbola ve onun paydaşlarına zarar vermiştir. Şikeye tolerans gösterilen bir ortamın yaratıldığına şahitlik ediyoruz.
UEFA değerlerini hatırlayın. Acilen müdahale edin ve disiplin tedbirlerini uygulayın!
Türk futbolunu siz kurtarın!
Lütfen!
TÜRKİYE FAIR-PLAY PLATFORMU"

ARAMA KONFERANSINDA NE KARAR ALINMIŞTI.
O gün Trabzon Arama Konferansı'nın gündemi ve alınan kararlar özetle şöyleydi: Trabzonspor camiasının ileri gelenleri, "Futbolda şike" davası süreciyle ilgili düzenlenen arama konferansı için İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda alınan en önemli karar, 22 Mart'ta Türkiye'de yapılacak UEFA'nın Genel Kurulu'ndan önce gazetelere Trabzonspor'un haklılığını anlatan ilanlar verilmesi oldu. Buna göre bordo-mavili yönetim, UEFA toplantıları ile aynı zamanda 3 gün süreyle yerli ve yabancı önemli gazetelere Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca ilan verecek. Amaç ise UEFA Başkanı Michel Platini'yi yaşanan süreçte Trabzonspor'un haklılığını göstermek.