Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Emin Kahraman, herkesin UEFA'nın 22 Mart'da gerçekleştireceği genel kurula kilitlendiğini belirterek, "Fenerbahçe'nin ceza alması bize kupayı getirecektir. Bunun da bir garantisi yok. Her şey 22 Mart'a kilitlenmiş durumda. Hepimizin bir beklentisi var ama buradan ne çıkacak, ne olacak bunu zaman belirleyecektir. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz bunun sonucunu. Bu konuda konuşmamamız, sessiz kalmamız belki bir çok çevreyi rahatsız ediyordur ama bunun çok rahatsızlık
vermemesi gerekiyor çünkü Trabzonspor'un bunda yapacağı çok fazla bir şey yok. Mahkeme kararlarına göre ve oradan gelecek olan delillere göre ceza alıp olmayacağı belli olacaktır. Eğer ceza alırsa otomatikman kupa bizim oluyor. Sicilimiz temiz olduğu içinde UEFA bizi Şampiyonlar Ligi'ne davet etmiştir. Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık" ifadesini kullandı.

"BU KONULAR BAŞLADIĞINDAN BERİ RAHAT BİR GÜNÜMÜZ OLMADI"
Bir an önce bu konuların kapanması gerektiğini ifade eden Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hak ettiğimiz kupa bize gelir ve bu konular kapanmış olur. Bir an önce bu konuların kapanması gerekiyor. Çünkü bir an önce liglere dönmemiz lazım. Bu sezon başladığından bugüne kadar rahat bir haftamız ve rahat bir günümüz olmadı. Takım tam bir havaya giriyor. Çıkan bir haber ile beraber bakıyorsunuz sarsılıyorsunuz. Sporcular demoralize oluyor. Bu takıma zarar veriyor. Bir an önce bizde bunlardan kurtulmak ve bir an evvel lig performansımıza dönmek istiyoruz. İnşallah sonuçlanır da bizde işimizi
biliriz. Başımızı yastığa koyduğumuz anda ne olacak diye düşünüyoruz. Uykularımız kaçıyor. Bizim de beklentilerimiz var ama bu beklentilere fazla takılmamak lazım herkes işini yapıp beklemesi lazım. Kararlar verilmediği sürece yönetim, teknik heyet ve sporcular gibi herkes rahatsız. Baktığınız zaman Trabzon'da herkes diken üstünde. Ne oldu ne olacak. Herkes kendine bu soruyu soruyor. 22 Mart'ta ne çıkacağını bizde bilmiyoruz"
Trabzonspor'un hiç bir olay içinde olmadığını belirten Kahraman, "Tertemiz bir tablosu var. Yönetim olarak bazen sessiz kalmanız gerekiyor. Dinleyeceksiniz, bekleyeceksiniz ve göreceksiniz ki camia olarak sağlam adımlar atın. Ses vereceğiniz zamanda bunu camia ile birlikte vermek lazım. Yönetim olarak beklemeyi bilmek gerekiyor. Yönetim beklediğinde camianın hareket geçmesi gerekiyor" dedi.

FENERBAHÇE'Yİ ELİNDEN PARASI ALINMIŞ ÇOCUĞA BENZETTİ
Trabzonspor'un, Fenerbahçe kadar bu süreci iyi yönetemediği şeklindeki eleştirilere ise Kahraman, "Fenerbahçe'nin sıkıntısı var. Biz hak ettiğimiz kupayı istiyoruz. Fenerbahçe de almış oldukları kupayı geri vermemek için uğraşıyorlar. Bir çocuğa parayı verdiğin anda geri alamazsın. Yüz lira harcayın hiç bir şey demez ama ona 5 lira verin geri isteyin onu size vermez. Fenerbahçe'nin sıkıntısı var. Camiasına anlatması gerekenler var. Bugüne kadar aldığı kupalar irdelendiği zaman bir takım sıkıntılar olur.
Aldığı kupa sıkıntılı bunu geriye verdiği anda demek ki bugüne kadar böyle mi yapıyordun diyecekler. Böyle bir damga yemek istemezler. Onların sıkıntısı, onların sancısı çok daha fazla bizim böyle bir sıkıntımız yok. Biz sonuç olarak hakkımızla ligde savaştık ve bir yerlere kadar geldik. Biz pusuda bekliyoruz. Hakkımız olan kupa eğer Fenerbahçe'nin değilse bize gelsin istiyoruz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTUR"
Kahraman, "Bizim hedefimiz her zaman şampiyon olmak ama bunu elde edemezsek ondan sonraki en iyisi olmaktır. Bunun için uğraşıyoruz. Ama futbolda aksaklıklar vardı. Hiç ummadığınız anda işler tersine dönebilir. Trabzonspor gün geçtikçe daha iyi oynuyor. Gelecek olarak baktığımızda takımın önümüzdeki dönemlerde çok iyi olacağını düşünüyorum. 1-2 takviye ile beraber çok daha iyi yerlerde olacağız. İyi bir kadro var elimizde. Önümüzde Antalyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe takımları ile oynayacağımız kritik
bir dönem var ama Trabzonspor zorlukların üstesinden gelebilecek bir takım. Biz yönetim olarak teknik heyetimizin ve futbolcu kadromuzun bu zorlu süreci en iyi şekilde üstesinde geleceğine inanıyoruz" dedi.